mynewspapers.net

Jobb & skyldigheter en testet handledare

Jobb & skyldigheter en testet handledare


Universitet och skolor runt om i världen anställa folk att övervaka examen för att se till att studenter inte är fusk och tillhandahålls ett rättvist och gott om examen-ta tillfälle. Det här jobbet kommer med ett stort ansvar och som är intresserade av det måste uppfylla flera kvalifikationer innan anställts. Det är viktigt att förstå roller och ansvarsområden för att vara en testet handledare innan ansökan om ställning.

Kvalifikationer

Kandidater för en testet handledare ställning måste uppfylla flera kvalifikationer att få jobbet, inklusive att vara noggrann och uppmärksam på detaljer, med förmåga att arbeta under press och utan en massa tillsyn, och som har god kommunikation och organisationsförmåga. Det är också viktigt att examen handledarna vara tillförlitlig och trovärdig.

Förbereda provrummet

Tentamen handledare måste förbereder provrummet före tid. De bör se till det finns inga distraktioner i rummet genom att vrida av klockor och högtalaranläggning, om möjligt. De kan också vara inblandade i rummet urval, särskilt om andra aktiviteter pågår i byggnaden som kan orsaka distraktioner för test-tagare. Innan tentan börjar, måste handledaren ställa klassrummet på ett sätt så att eleverna inte kan se varandras arbete.

Övervaka examen

En testet handledare främsta roll är att övervaka studenter med en examen. Detta kräver handledaren att vara närvarande under hela den tid av examen. Dessutom när testet börjar, skall handledaren ange hur länge tentamen kommer att pågå och vilka material tillåts för testning. Medan studenter tar testet, måste examen handledaren hålla ett öga på deras beteende att fusk inte ska uppstå.

Samla in och bevara examen material

Det åligger examen handledaren att passera och proctor examen, och också se till att alla examina, test häften eller andra material returneras. Tentamen handledaren måste vara på jakt efter skador på någon test som alla studenter som försöker stjäla testet häfte. Om studenterna har fångats fusk eller försök att lämna med ett test eller en testet häfte, examen handledaren måste rapportera händelsen till lämpliga makthavarna.