mynewspapers.net

Jesus ber i trädgården Craft

Jesus ber i trädgården Craft


Berättelsen om hur Jesus bad i Getsemane är ett populärt ämne för påsk Söndagsskolan klasser, men det kan vara svårt att hitta relevanta hantverk. Jesus tog hans tre närmaste vänner till trädgården att be med honom, men de somnade. Jesus kände enorm sorg eftersom han visste han skulle bli förrådd och korsfäst på korset. Medan han bad, änglar kom och stärkte honom i hans sista timmar på jorden. Göra hantverk som skildrar trädgården, bön och änglar.

Trädgården bön burkar

Ge varje barn en glasburk och låt klassen använder puff färger Rita en trädgård på utsidan av burken. Visa barnen hur man drar blommor, träd och trädgård djur. Berätta för barnen hur Jesus gick till trädgården som en plats för reträtt så han kunde be. Förklara att vi även finner lugna platser att be. Berätta för barnen att hålla burken i deras rum för att påminna dem om att be. Säg att de även kan anteckna sina böner och sätta dem i burken. Efter ett tag, kan de läsa böner och se vilka som besvarades.

Bedjande händer Card

Ge varje barn en bit konstruktion papper. Visa barnen hur man vik den på mitten horisontellt. Para ihop barn så att de kan hjälpa varandra spåra sina händer på papperet, med tummen placerad direkt på luckan. Barn bör klippa runt konturerna av sina handavtryck och när papperet är Övik, de kommer att ha en kort be-händer. Har barnen skriva "Jesus bad och så gör jag" på utsidan. Berätta för barn att Jesus behövde sina lärjungar att be för honom. Vi behöver alla människor att be för oss när vi får problem. Har barn väljer någon som behöver bön och skriva ett meddelande till den personen inuti kortet.

Sunset silhuetter

Innan klassen, klippte silhuetter av Jesus ber från svart konstruktion papper. Ge varje barn två vita bitar av bygg-papper, en placerad på varandra och tillfälligt fäst med tejp på toppen. Ge barn svampar och inkpads i olika solnedgång färger: gul, orange, röd och lila. Har varje barn riva en 2-tums band från botten av ovandelen av papper, utsätta den andra bit under. Låt dem dab en svamp på en stämpeldynan och sedan färg den utsatta delen av papper. Riva av en annan 2-tums band från botten av den översta papper och låt barn tillämpa olika färger på den exponerade papper, blanda andra färg med först. Fortsätt tills hela papperet är täckt med solnedgång färger. Barn bör sedan limma silhuetten av Jesus på papper att påminna dem om hur han bad på natten.

Änglar av uppmuntran

Göra handavtryck änglar att påminna barnen om hur änglar förstärkte Jesus i trädgården. Ge varje barn en bit svart konstruktion papper och en vit konstruktion papper triangel. Har barnen använder en skum borste för att tillämpa ett lager av guldfärg på insidan av händerna. Låt barnen göra två vetter handavtryck på svart papper att representera ängelns vingar. Har dem limma den vita triangeln (spetsiga sidan uppåt) i centrum av händerna att representera ängelns mantel. Låt dem göra ett sista tumavtryck ovanför triangeln tipset att representera ängelns huvud.