mynewspapers.net

Jeep Wrangler Hardtop problem

Jeep Wrangler Hardtop problem


De som äger en Jeep Wrangler kommer att berätta om det inte finns något ganska så mycket kul som kör en terrängkörning med toppen ner i friska luften. Men att få att open-air känsla kräver vare sig du köper en Jeep med en mjuk topp som kan vikas ner bakom baksätet, eller köpa en med en hardtop som kräver minst två vuxna personer att ta bort.

Hardtop konstruktion

Hardtop på en Jeep Wrangler är tillverkade av glasfiber och målade för att matcha färgen på fordonet. Den har två sidorutor och en lyftande bakruta, gör tillgång till små bakre lagringsutrymmen lätt. Hardtop är fastsatt jeepen av sex bultar, tre på varje sida och tre skruvar att fästa till toppen av vindrutan.

Att ta bort Hardtop

Eftersom hardtop för två-dörr modell väger endast om 63,5 kg., det är inte för tung för två vuxna att hantera, men det är besvärligt. Nedre kant av hardtop är ganska skarp, så tung läderhandskar rekommenderas. När bultar och skruvar bort, placera dem säkert i en papperspåse och lägg dem i din handskfacket. Du behöver dem när du sätter upp igen.

Lagra den hårda toppen

När du har brottats toppen av, vad gör du med det? Om du anger det på garage golvet, du kommer bara slösa parkeringsplats, och om du placerar det utanför, du bjuder bara blekning från vädret. Många Jeep ägare köpa hissa och hängande kit så att de kan lagra upp hängande från takstolarna i deras garage. Detta inte bara håller upp ur vägen för parkering men tar bort problemen med att lyfta av och på jeepen.

Fångas i regnet

Om du bor i en region där det snöar, är en fördel att ha en hardtop. Oavsett hur bra en mjuk topp är det alltid verkar för att ha några läckor, som uppstår inte med en hardtop. Men kom ihåg att med din hardtop du riskerar att vara miles från hemmet när det plötsligt regnstorm träffar, och med det hängande i ditt garage ditt enda val kan vara en hopfällbar presenning eller en stora paraply.

Vanliga orsaker till skador

Den vanligaste orsaken till skador på en Wrangler hardtop (andra än trafikolyckor) sjunker det samtidigt ta bort eller sätta den tillbaka på. Även två starka vuxna kan göra jobbet, är det mycket lättare med tre eller fyra. Trots att reparera glasfiber inte är svårt, är det en annan situation om bakrutan är skadad. Begagnade ersättning hardtops är dyra; en bra man kommer att köra dig minst £780.