mynewspapers.net

Jeep Rubicon problem

Jeep Rubicon problem


Jeep Rubicon är en high-end variant av Jeep Wrangler kompakt SUV. Först infördes som en trim nivå av Wrangler för 2003 års modell, Rubicon är den högsta pris och mer tungt utrustad modell av Wrangler i någon viss årsmodell. Trots dess allmänna tillförlitlighet och off-road bör förmåga, ägare och potentiella köpare vara medveten om vissa problem med Rubicon.

Bränsleekonomi

En av de mest uppenbara problem med Jeep Wrangler Rubicon är dess dålig bränsleekonomi. Detta kommer från dess relativt stor motor och totala vikt. Versionen av Rubicon som Jeep sålde mellan 2003 och 2006 vägde in på 1678kg. och använt en 4.0-liters motor. Den modell som säljs från 2007 till 2010 använder en mindre 3,8-liters motor men väger mer än 1814kg. Båda versionerna av Rubicon uppnå bara 19 miles per gallon på motorvägen kör och 15 mpg i staden villkor.

Motorn

Ett problem med Jeep Rubicon dök upp i 2007 när Jeep övergått från TJ utgåva av Wrangler till större, mer moderna JK upplagan. Växeln innehöll också en ny 3,8-liters V6-motor, som producerar mer hästkrafter än den tidigare 4.0-liters, i linje sexcylindrig motorn, men når sin maximala hästkrafter vid en högre motorns varvtal. Resultatet är en motor som producerar mindre ström på låga varvtal och kräver hårdare acceleration att nå en bekväm highway marschfart.

Storlek

En fråga som visas efter att den nya versionen av Rubicon gjorde sin debut i 2007 är den öka storleken. De ytterligare fem inches av fordonets bredd, och lade till längden på den fyra-dörrars modellen, har orsakat vissa förare att märka den nyaste Rubicon mindre "trail värdig" eftersom det inte får plats mellan träd och stora stenar på Jeep vandringsleder samt dess föregångare eller andra Jeep modeller. Större Rubicon också bär extra tyngd som gör ont sin bränsleekonomi och kan höja priset för registrering av fordon i vissa stater.

Påminner om

Rubicon har varit föremål för flera påminner av moderbolaget Chrysler. I 2009 ihåg Chrysler mer sedan 88.000 Wranglers för att korrigera ett problem som lämnade vissa fordon utan en överföring vätska temperatur varningssystem, äventyrar förare av en Bilbrand. En 2007 minns att nästan 300.000 fordon inblandade korrigerade en programvaruproblem med låsningsfria bromsar som kunde sätta förare riskerar kraschar i vissa villkor. Andra Jeep Rubicon återkallelser har behandlat problem med Blånor barer och elsystem.

Kostnaden

Rubicon är i allmänhet prissätts flera tusen dollar över andra modeller av Jeep Wrangler, som Sahara, Sport och X-versioner trots många delade funktioner, inklusive samma motor. Rubicon kommer med ytterligare off-road redskap, föredrar vissa förare att köpa en mer grundläggande Jeep och Lägg till eftermarknad tillbehör för ett anpassat utseende och stora besparingar över kostnaden för fabriksinstallerade utrustning som större däck och interiör lagringsenheter.