mynewspapers.net

Jästsvampinfektioner i hundar & röda tassar

Jästsvampinfektioner i hundar & röda tassar


Malassezia pachydermatis är en jäst som är vanliga på huden hos hundar. I de flesta hundar orsakar det inte några problem. I andra hundar men kan denna jäst växa och föröka sig snabbt, orsakar en svampinfektion leder till lokala hudreaktioner. Ett av de områden som är mest ofta smittad är hundens tassar. Detta kan leda till röd och inflammerad tass.

Funktioner

Malassezia pachydermatis är en jäst som är vanliga i öronen, vagina, anal säckar och rektum från friska hundar. Många hundar kommer aldrig utveckla symptom från denna jäst. Vissa hundraser verkar ha en högre känslighet för malassezia infektion, inklusive poodles, terrier, Chihuahuas och tyska herdar.

Orsakar

Ett försvagat immunförsvar kan öka risken för svampinfektion. Ärftliga och smittsamma sjukdomar, allergier och hudirritationer kan alla lämna hunden mottagliga för Malassezia svampinfektioner.

Symtom

Tassarna är en av de vanligaste områdena för en svampinfektion. Detta beror på att detta område tenderar att bo våt under en längre tid och det finns inte en massa luftcirkulation mellan tårna, som orsakar jäst att multiplicera. En svampinfektion som påverkar tassar kommer att orsaka klåda mellan tårna och på foten pad. Tassar kan bli röda på grund av irritation och det faktum att hunden ständigt kan slicka hans tass för att lugna huden. Jästsvampinfektioner kan också påverka nosen, öron och ljumskarna.

Diagnosen

Din veterinär kommer att diagnostisera en svampinfektion genom att undersöka en hud skrapning under ett Mikroskop. Om en infektion är närvarande, syns ett högre numrerar av jäst. Förekomsten av malassezia pachydermatis på hud skrapning utgör inte en infektion. Denna jäst är på huden hos de flesta hundar. Diagnos ställs med högre antalet jäst närvarande med motsvarande symtom, såsom röd, inflammerad tass.

Behandling

Den primära behandlingen för svampinfektion är systematisk och utvärtes svampdödande läkemedel. Om infektionen är mild och lokaliserad till ett litet område, kan du använda aktuell mikonazol kräm två gånger om dagen i flera veckor. För mer allvarliga svampinfektioner, använda en oral medicinering. Ge ketokonazol dagligen i tre till fem veckor. Symptom som röd, inflammerad tass brukar börja lösa i en till två veckor. Du måste fortsätta denna medicin under den föreskrivna tiden att vara effektiv.

Överväganden

Andra villkor inflammerad såsom inhalationsmedel allergier och födoämnesallergier kan orsaka röd, tass. Det är viktigt att se din veterinär att avgöra om en svampinfektion är närvarande för att få rätt behandling.