mynewspapers.net

Jäst tabletter för hundar

Jäst tabletter för hundar


Öljäst är ett populärt komplement för hundar. Tänkte hjälpa avvärja loppor, förbättra hud och rock och stärka immunförsvaret, har öljäst rekommenderas och används i årtionden. Dock några av hälsopåståendena som inte har bevisats, och det finns vissa risker måste du vara medveten om före komplettera din hunds kost med jäst.

Identifiering

Jäst är en encellig svamp organism som förekommer i flera former och används i bakning och brygga öl och andra jästa drycker. Den typ som används för att brygga öl och även som en hund öka är saccharomyces cervisiae. Jäst är en rik källa till B-vitaminer, mineraler och aminosyror. En biprodukt av att göra öl (därav namnet "bryggarens" jäst), det har använts som en mänsklig tillägg i århundraden.

Fördelar

Öljäst är krediteras med att vara välgörande som en hud och päls conditioner för hundar och som en hjälp att minska shedding. Det är också tippad som en immun booster och aptit stimulerande. När den säljs som en loppa repellent, formuleras det ofta i tabletter som innehåller andra ingredienser som vitlök och kokosolja för omega 3 och 6 fettsyror. Är hög i flera mineraler, bland annat krom, som hjälper reglera normala blodsockernivåer, och selen, tros stöd i att upprätthålla korrekt sköldkörtelfunktion.

Typer

Öljäst är tillgänglig i piller-och pulverform. Många hund njuta av smaken och kommer att äta piller som en behandling. Pulvret kan strös över mat. Öljäst saluförs för hundar är ofta gjort med nötkött eller levern pulver, vilket gör det ännu mer tilltalande. Dosen kommer att variera beroende på formeln, så hänvisar till etiketten för rekommenderade belopp för din hund. Dr Michael Fox råder blanda ca 1 tsk jäst / 13,6 kg av hundens vikt i maten varje dag som en del av en naturlig loppa kontroll regim. Använd inte bagerijäst säljs i livsmedelsbutiker. Det är en annan stam och gör inte har näringsämnena som finns i öljäst.

Loppa-avvisande fordringar omtvistat

Flera kontrollerade studier har genomförts för att fastställa effekten av jäst i avvärja loppor och har funnit att i jämförelse med hundar får ingen jäst, det fanns inga skillnader i antalet loppor på hundarna. I bästa fall kan jäst vara något effektivt när en del av en bredare regim av loppa kontroll som beskrivits av Dr Fox.

Försiktighetsåtgärder

Vissa hundar är allergiska eller intoleranta mot jäst. Om din hund har täta öra och hudinfektioner, Rådgör med din veterinär innan komplettera med jäst. Att lägga till mer jäst i dieten kan öka jäst överväxt i hörselgångar och hårsäckar, förvärrar hudirritation och öroninfektioner.