mynewspapers.net

Jasmin växtsjukdomar

Jasmin växtsjukdomar


Den vintergröna jasmin är en populär klättrande växt omtyckta trädgårdsmästare för dess delikat doft och rikligt vita eller gula blommor. Det odlas i varmt och tropiskt klimat över hela världen. Det är lätt att odla och vårda, och allmänt bara lider av lätt behandlingsbara skadedjur och sjukdomar. Om de lämnas därhän, de flesta skadedjur och sjukdomar kan döda en växt i en relativt kort tid, men de är lätta att kontrollera om behandlas snabbt och korrekt.

Mjöldagg

Svampinfektioner orsakas av virus och bakterier är de vanligaste sjukdomarna som drabbar jasmine. Mjöldagg är den vanligaste sjukdomen av allt. Det framgår av de pulverformiga vita eller grå fläckarna på bladen på växten, som snabbt kommer att sprida sig till stjälkar. Mögel kan delvis avlägsnas genom att gnugga bladen tillsammans, men detta kommer inte att utrota problemet helt. Den mest effektiva behandlingen är att spraya anläggningen varje vecka med en fungicid spray.

Mjöldagg

Jasmin stjälkar kan också utveckla mörka lesioner som radbryts runt stammen, som kan orsaka gissel, och, om obehandlad, dödar växten. En necrotrophic svamp orsakar stem gissel, och är vanligast när väderförhållandena blir ovanligt kall eller fuktig. Drabbade stjälkar ska tas bort och förstörs för att undvika spridning av fördärv. Neem olja, ett brett spektrum insektsmedel, miticide och fungicid kan också användas för att behandla problemet.

Roten Knut Galls

Denna parasiterande Nematoden trivs på platser som är varmt och fuktigt. Den finns i jord och dess larv infektera växternas rötter, orsakar root Knut galls. Eftersom det är parasitiska, denna knut kan snabbt tömma en växt av alla dess näringsämnen och minskar blomma utdata. Detta kan vara problematiskt att kommersiella odlare som säljer eteriska oljor från blommor till parfym och kosmetiska tillverkare. Plantera resistenta sorter, fungerar roterande plantering och kemisk bekämpning med nematoder bäst i att kontrollera sjukdomen.

Rust

Gula eller orange pustler, som finns på alla delar av anläggningen, är en indikator på rost. Som rost tar tag, kan det snedvrida och vanställa anläggningen. Beskärning och behandling med en koppar eller svavel spray hjälper befria växten av rost.

Skadedjur

Insekter, buggar och skadedjur kan alla skador jasmine. Bladlöss är bland de mest destruktiva, och utstrålar en svart, sot-liknande form som kan kväva anläggningen helt. Leaf-ätande larver kan också skada genom förtärande blommor och blad snabbt. Röd spindel kvalster och mjölig fel kommer att ha en liknande effekt, men beskärning, och behandling med svampdödande och bakteriedödande spray ska hålla alla dessa skadedjur under kontroll.