mynewspapers.net

Japanska kläder från 1940-taletJapanska kläder och mode varierade från traditionella dräkt till bemyndigade uniformer under 1940-talet. Historiskt sett har japanska kläder underhålls lös montering, lätt tygmönster i både mäns och kvinnors kläder. Mönster gick hand i hand med t'ai kronologiskt kampsport fysiska och andliga traditioner.

Kimonos

Kimonos är silk, loosefitting kläder som sträcker sig tillbaka genom japansk historia i tusentals år. Under 1940-talet, kimonos var ofta vanligt i design eller som broderat mönster. Mönster liknade blomsterarrangemang eller en skiktning av solida färger. Kimonos draperad runt axlarna. Ärmarna sträckte ner till handlederna, och den nedre delen av plagget sträckte ner tillräckligt långt för att täcka anklarna. Kimonos på 1940-talet bars av både män och kvinnor. Kimonos användes också som källor av propaganda under kriget ansträngning--de tillverkades med bilder av stridsplan och heroiska kämparna.

Skärp

Skärp bars också av både japanska kvinnor och män på 1940-talet. SKÄRP, eller obis, drog kimonos nära runt sin midja och var dekorativa tillägg till kvinnliga klänningar. Skärp kom i alla möjliga färger och texturer och var ofta tillverkade av siden. Alternativa färger och mönster som anges sociala distinktioner, från civilstånd till ålder eller socioekonomisk ställning.

Dåligt väder kläder

Japanskt mode med alla former av plagg för att arbeta utanför under dåligt väder. Både män och kvinnor--av alla socioekonomiska status--bar billiga mössor och jackor gjord av halm under regniga dagar. Halm-baserade kläder var vävs ihop med väderbeständig precision. Tätt vävd halm visade sig vara en stor fördel för tillbakadrivningen droppar av regn. Halm thong sandaler var också bärs på fötter av kvinnor och män att hålla sulorna av fötterna torra och skyddade från slarvig markförhållanden.

Bemyndigade uniformer

Efter attacken mot Pearl Harbor och Japans slås samman med de militära styrkorna i Tyskland och Italien, många japanska amerikaner var tvungna att leva och arbeta i USA-baserade koncentrationsläger under 1940-talet. Arbetstagare beordrades att bära bomull byxor och långärmade tröjor för arbete i fält och på vägar. Skjortor med två bröst fickor, och arbetstagarna var också med kort-svämmar hattar att hålla solen och svettas ur ögonen under långa, dagtid arbetstid.