mynewspapers.net

Japanska Inredningsarkitektur

Japanska Inredningsarkitektur


Japanska Inredningsarkitektur är en återspegling av hela byggnaden och hur det relaterar till naturen. För att förstå en japansk interiör, måste den relateras till hela. De flesta japanska strukturer byggs i sukiya stil med japanska tehus, en arkitektoniskt format som är 400 år gammal. Integration av insidan av hemmet med sin utemiljö skapar enighet, typiska för japanska Inredningsarkitektur. Utrymme flödar. Ögat vilar på enkelheten i rummen snarare än utsmyckningar som förs in i hemmet. Trä och naturliga material gynnas för att skapa en harmoni mellan inre utrymmen och den naturliga miljön.

Strukturen

Japan öarna är en serie av vulkaniska landet samlas. Som sådan, finns det liten sten som kan användas för byggnad eller sniderier. Trä är den primära byggnadsmaterial och många olika sorters trä används inom och utanför en byggnad. Olika träslag används inkluderar: japansk ceder, röd tall, vit ceder, kastanj och bambu. Väggarna var ofta lera, byggt från jorden. Det är inte ovanligt att finna väggar täckta i sot så de liknar trä.

Maximera Minimalism

Japanska hem är inte stora. De är utformade med starka geometriska former för att skapa en öppen, friflytande interiör som visar inga gränser. Skärmar är införlivade med inre att skapa avskildhet när det behövs. Golven är trä och samma yta fortsätter i hela hemmet, att skapa enighet.

Windows

Windows ofta nå från golv till tak och bjuda in utanför i. Skapa harmoni mellan struktur och natur är ett av de viktigaste principerna i japansk arkitektur. Byggnaden måste vara en del av dess omgivningar. Shoji skärmar inramade i trä med rispapper rutor är traditionella fönster som täcker och interiör formulärskärmar. Unifying utseende utan att skapa en avledning är viktigt att integriteten för Inredningsarkitektur.

Inredning

Möbler som är nära golvet är en del av den japanska arkitektonisk inredning stilen. Tatami mattor för att sova vik undan på morgonen, osynliga under dagen. Ett matbord har låg och diskreta platser. Alla tillbehör är minimala. Färger är begränsade till jordnära röda och gula, med den gröna som importeras från utomhus och brunt från trä struktur. Syftet är att skapa en zen-inspirerade stämning som främjar introspektion.

Intressant omläggningar

Nightingale golv är golv som sjunger. De är oftast Funna i tempel och ljudet skapas när någon går över en skev golv, gnugga de klämmor som håller dem ihop. Japanska hem är byggda utan naglar, använda fästet systemet av spår för att ansluta horisontell med vertikala stöd. Och rytande drake ljudet skapas när ett ljud är fångad mellan golvet och taket och eko studsar. Överlappande ekon skapa en drake vrål.