mynewspapers.net

Japansk matlagning knivar

Japansk matlagning knivar


Ända sedan hibachi restauranger blev populär och Ginsu knivar debuterade infomercial, har hem kockar varit fascinerad av japansk stil av matlagning, särskilt knivarna används i förbereda maten.

Varför japanska knivar är olika

Eftersom deras blad är gjorda av en mer sprött ännu hårdare stål, tenderar japanska knivar att vara lägre vikt än västra knivar; de har en finare kant och är mindre flexibla att andra Köksknivar, vilket innebär att de kan vara mycket skarpare. Även japanska knivar kräver mer slipning, uppgiften är enkelt och kräver endast ett bryne.

Smide japanska knivar

När du tänker traditionella japanska bestick, tro Samurajsvärd. Det är där smide tekniken har sitt ursprung. Traditionella japanska knivar är smidda genom en av två metoder: honyaki och kasumi. Honyaki knivar är tillverkade av hög kolhalt stål; kasumi görs smidda av en kombination av hög kolhalt stål och mjukt järn.

Japansk kniv sorter

Japanska kulinariska knivar finns i flera typer, inklusive en köttyxa, ett allrengöringsmedel mattkniv, vegetabiliska knivar och sashimi utsnitt. Deba är en tjock, tung köttyxa används främst för att klippa och filé fisk men kan användas för att slakta fjäderfä liksom. Santoku bocho betyder "kniv av tre dygder." Ett allrengöringsmedel mattkniv, den mångsidiga santoku kan användas för fisk, kött och grönsaker. Nakiri bocho är en tunn-bladig kniv används för att känsliga skära grönsaker. Usuba hoco är en tunn-bladig kniv används också för skära grönsaker. Bladet är tjockare än på nakiri. Takohiki är en square spets kniv används specifikt för styckning bläckfisk, och yanagiba är en mycket skarp kniv används för att skära rå fisk. Yanagiba kan dock användas för att skiva bara om någon mat.

Japansk kniv märken

En av de mest populära japanska kniv märkena, Ginsu, drabbade TV-marknaden i slutet av 1970. Säger kniven "skär genom en spik, en plåtburk och en Kylarslang och fortfarande skär en tomat papper tunna", brukade skaparna av Ginsu kniv TV hök deras produkt, som fortfarande säljer stark idag. Medan många en känsla av nostalgi över Ginsu, är flera andra märken av japanska knivar också populära. Global, Kershaw, Mac, Hattori, Kyocera, Chroma, Kasumi, Bunmei, Suisin och Misono alla finns populära tillverkare av japanska knivar. Kyocera gör keramiska knivar, som består av zirkonium, ett ämne som är nästan lika hårt som diamanter och ökar i popularitet.

Vård av japanska knivar

Du kan använda en elektrisk Pennvässare för de flesta japanska knivar. De flesta inte rost på grund av stål som de är tillverkade. Eftersom de är mer känsliga än västra knivar, bör de inte användas att bända öppna något. Om du ska förvara dem under en lång tid, olja bladen med camelia eller mineralolja.