mynewspapers.net

Japansk lönn följeslagare växter

Japansk lönn följeslagare växter


Livliga färger vår och höst lövverket av japanska lönnar, tillsammans med sin storlek, gör dem en uppskattad landskap växt särskilt i urbana trädgårdar. Den ljusa gula, levande röda, maroons eller chartreuse färger på bladen, snarare de regelbundna lönn träd form eller dissekeras, väcka uppmärksamhet. Dissekerade bladen, som är fina texturerat och Lind, kallas "cut blad" i barnkammaren handeln. Japanska lönnar föredrar växer i organiska rik, fuktig jord i halvskugga, även om några sorter tål full sol.

Gräs

Dvärg mondo gräs, hakone och lirope är prydnadsgräs som göra perfekt följeslagare för Japansk lönn på grund av deras storlek och graciösa utseende. Inte alla prydnadsgräs är gröna, så när du väljer på betraktar färgen på bladen av Japansk lönn, välj sedan ett gräs som antingen kontrasterar mot det lövverket eller är brokig. En brokig eller ljust gräs gör området under Japansk lönn ljusare och uppmärksammar. Om bladen på Japansk lönn är brokig, välja ett vanligt grönt gräs.

Marken täcker

Marken täcker tjäna flera syften i trädgården och är perfekt för växande under träd som japanska lönnar. De hjälper blockera ut ogräs, bevara markfuktighet och lägga till färg med deras lövverk eller sina blommor--om de blommar. Moss, som, vinca, citron timjan och skogsmark phlox ser bra odlas i kombination med Japansk lönn träd. Moss är lite knepigt att upprätta och trivs inte på många ställen, men om du har mossa växer naturligt i din trädgård, uppmuntra den att fortsätta att växa är en bra idé. Som och vinca är ganska aggressiv växter, så överväga detta när du väljer dem som följeslagare. Citron timjan luktar bra och är ätbar. Woodland phlox lägger en naturlig look till trädgården och är en bra nektar källa för bin, fjärilar och en mängd andra insekter.

Perenner

Hosta, nyförvärv, lavendel, santolina, japanska målade ormbunke, lungört, heuchera och hellebore är alla möjliga följeslagare för Japansk lönn träd. Anser att mängden solljus området under trädet får innan du väljer kamrater. Hellebore lägger vintern intresse. Lavendel lägger doft. Vissa sorter av santolina har grått bladverk, andra har gröna. Som med prydnadsgräs, överväga att färgen på Japansk lönn bladen innan du väljer olika santolina att plantera. Lungört, hosta, heuchera och japanska-målade fern är idealiska för att lägga till färg.

Vintergröna och vedartade växter

Ett annat alternativ är att plantera vintergröna eller vedartade växter som följeslagare till Japansk lönn träd. Dvärg blå juniper, rhododendron, azaleor, Praktspirea och hortensia är bara några av alternativen. Kom ihåg att eftersom dessa växter växer de får inte bara längre, men bredare också, så lämna tillräckligt utrymme för dem att växa. Gräva upp en äldre, etablerade växten är inte roligt och det är inte alltid möjligt. Var noga med att lämna lite mer utrymme än vad växten etiketten kräver så att även när de är mogna du tillgång till växterna för att beskära dem och slutföra andra trädgård uppgifter. Överväga blomtiden av rhododendron, azalea, Praktspirea och hortensia samt blomma färgerna. Välj blomma färger som antingen komplement eller kontrast med det japanska lönn bladverket.