mynewspapers.net

Jämförelse webbplatser fakta

Jämförelse webbplatser fakta


Jämförelse webbplatser kan du jämföra priser på varor och tjänster över ett antal online-butiker. De tillåter dig att jämföra priser innan du köper och innehålla länkar till källkod leverantör.

Hur de fungerar

Kallas även shopbots, söka jämförelse webbplatser ett antal online-återförsäljare erbjuder samma eller liknande varor och tjänster. De tillåter dig att räkna ut vem som erbjuder det bästa priset vid tidpunkten för din sökning.

Finansiering

De jämförelse platserna gör sina pengar genom en mängd olika sätt. En finansiering väg är via affiliatelänkar till leverantören av produkten. Betalning till webbplatsen jämförelse beräknas per klick eller per inköp från återförsäljare.

Popularitet

Genom hög profil TV reklamkampanjer har vissa jämförelse webbplatser blivit välkända namn. ITV tittare som heter Comparethemarket den sjunde bästa annonsen av årtiondet i December 2009 för den jämför de Surikat har gjorts.

Gemensamma ämnen

Några populära webbplatser fokusera på specifika tjänster, såsom Comparethemarket, som främst jämför bil- och hemförsäkring. Fyra av de fem jämförelse platser heter av The Daily Telegraph i februari 2009 har konkreta produkter, inklusive böcker, elektriska produkter och skönhetsprodukter.

Tips och varningar

Konsumenten tidningen som? varnar för att jämförelse platser har ganska låga nivåer av kundtillfredsställelse. Slutsatsen är att även de kan vara användbara för forskning, ett bättre pris kan ofta förhandlas för tjänster genom att kontakta leverantören direkt.