mynewspapers.net

Jag vill bygga min egen infraröd lampa

Jag vill bygga min egen infraröd lampa


Bygga din egen IR lampa är ett bra sätt att ge IR-belysning för IR-kameror eller att värma för ett skolprojekt. Infraröda lampor sänder ljus på det infraröda spektrumet, även känd som värmeenergi. IR-kameror behöver denna IR ljus för att se långt bort objekt. IR lampor kan också användas för att ge värme för ett skolprojekt som mäter effekterna av värme på olika slags växter eller svampar.

Instruktioner

• Placera uttaget lampa mot botten av lådan. Spåra runt uttaget med en penna och sedan ta bort uttaget ljus från rutan. Skär cirkeln av botten av lådan med en hobby kniv eller box cutter. Klär insidan av lådan med aluminiumfolie, och se till att göra ett hål i folien för hålet du bara klippa. Vik aluminiumfolie över kanterna för att hålla den på plats och sedan tejpa kanterna för ytterligare support.

• Skjut in uttaget lampa i hålet och tejpa fast den på plats med eltejp. Täck inte uttaget hål eller elektriska inlägg på baksidan av uttaget. Remsor av 1/4 tum från sladden slutet av sladden (den andra änden har kontakten). Skala de två kablarna inuti apart. Oroa dig inte om du remsor av för mycket; Du kan figursätta raw metall med eltejp.

• Skjut in ena sladden i vart och ett av de elektriska tjänsterna och vrida trådarna så att de ankare på plats. Tejp över kontakterna med eltejp var men noga med att inte tillåta de separata ledningarna att beröra varandra eller det kommer kort lampan. Infoga en IR lampa lampa i uttaget och sikta rutan lampa på objektet som du vill värma eller belysa.

• Anslut nätsladden till ett överspänningsskydd eller vägguttaget. Kontrollera att ljuset är på; det blir ett rött sken om det fungerar. Om du använder den för att belysa ett område för en IR-kamera, titta igenom kameran ordentligt sikta lampan.