mynewspapers.net

Jag kan inte rensa alger från min poolAtt ta bort alger från en pool kräver att veta vilken typ av alger är i poolen. Pooler är föremål för tre typer av alger. Med rätt behandling på specifika algerna gör olika mellan att få rid av alger eller att ha det ta över din pool. Innan du kan avmarkera en pool av alger, måste du erkänna typ av alger i poolen.

Blågröna alger

Vanligaste algerna i pooler är blågröna alger. Allmänt, grön alg visas i vattnet när vattnet börjar titta disigt. Diset är resultatet av felaktig sanitet eller filtrering. Blågröna alger flyter i vattnet och kommer att följa i väggarna och steg av poolen. Att lägga till chock i poolvattnet under natten och lägga till polymera algicide nästa dag är de första stegen till clearing grönalger. Det är nödvändigt att borsta väggar, golv, dammsuga poolen och backspolning poolen filtrera. Justera pH-värdet till 7,2 ppm före behandlingsstarten alger. Det tar oftast bara tre dagar att klara blågröna alger.

Senap alger

Senap alga är mindre problem i pooler, men det kan dyka upp. När senap alga är närvarande, tar det längre tid att rensa. Gul alger, som det kallas ibland, former på skuggiga sidorna av poolen och kan vara besvärlig att kämpa. Ny infektion uppstår när poolen inte behandlas korrekt, tillsammans med pump och utrustning. Behandla algerna genom chockerande poolen på natten och lägga till metalliskt algicide nästa dag. Hålla alla poolutrustning och pool leksaker i poolen så att dessa objekt kan rengöras av senap alga sporer under behandling. Borste, vakuum, backspolning och kemikalier upprepade gånger tills vattnet klarnar. När vattnet är klart av senap alger, som kan ta så länge som sju till åtta dagar, lägga till en metall binda agent i vattnet för att ta bort kopparen i poolen från den metalliska algicide.

Svart alger

Svart alga är sällsynt i pooler, men när pooler inte är rätt vård, poolen kan utveckla svart alger, som kräver omfattande vård att rensa. Svart alga verkar se grön-blå eller helt svart. Alga rötter fästa på väggarna i poolen och är svåra att skrapa bort. Skrubba pool väggar och golv med en hård borste att bryta alga lös. Lägga till metall algicide och chock i poolvattnet. Fortsätta borsta väggar och golv, dammsugning, backspolning och lägga till kemikalier dagligen tills de svarta algerna rensar från poolen, som tar upp till 10 dagar. När vattnet är klart, lägga till en metall binda agent i vattnet för att ta bort kopparen i poolen från den metalliska algicide.

Rosa alger

Rosa slem är inte en alg, men många kallar det rosa alger. Rosa slem växer i skrevor och hörnen av poolen. Det ser ut som strimmor eller fläckar och sällan sprider sig i hela poolen. Använd en pool borste för att lossa den rosa slem från skrevor och hörn. När rosa slem är löst, lägga till klor chock i poolvattnet på 0.907kg. per 10 000 gallon vatten i poolen.