mynewspapers.net

Jag har svarta larver äter min ormbunkar

Jag har svarta larver äter min ormbunkar


Fjärilslarver är mestadels växtätande critters, och hundratals arter kan orsaka svår barrförlust till en trädgård. De flesta växter är känsliga för skador från larver, och ormbunkar är inte annorlunda. Fern familj av växter har omkring 12.000 medlemmar av varierande storlekar och former. Svart färg är en ganska vanlig egenskap bland fjärilslarver, med ungefärligt 63 arter med olika nyanser av färg, även om några av dem foder på ormbunkar.

Florida Fern Caterpillar

Florida fern caterpillar är född i Florida och andra tropiska platser. Dessa larver, som kan nå så länge som 1 1/2 inches, finns i fem olika färger och mönster. Bland färgen är möjligheterna ljus grön, vit och svart, och en sammetslen, randig svart. De har en glupsk aptit, och några kommer helt avlöva en ormbunke i en ganska kort tid. De är särskilt vanligt på 14 arter av ormbunke, inklusive ADIANTUM fern (Adiantum pedatum), holly fern (Cyrtomium falcatum) och den kaninen foten fern (Davallia fejeensis).

Sockerbetor Armyworm

Sockerbetor armyworm går igenom flera färg förändringar under sin livstid. Tidigt skede karakteriseras med en ljust grön eller gul nyans, medan senare skeden presentera med en mörk brun eller svart färg med ränder längs kroppen. När fullvuxen, kommer det nå cirka en fjärdedel av en tum i längd och gynna sparris fern (sparris setaceus) och de flesta arter av ormbunkar träd. Armyworms är bland de mest destruktiva skadedjur i världens trädgårdsarbete. Några av dem kan skeletonise en ormbunke.

Västra Yellowstriped Armyworm

Västra yellowstriped armyworms är huvudsakligen mörkbrun eller svart färg och har vita eller gula ränder längs kroppen. De är infödda i Mexiko men finns över sydligaste staterna. På förfallodagen, armyworm kommer att nå cirka 1 1/2 inches i längd och kan avlöva en ormbunke ganska snabbt. Dessa larver för sparris fern (sparris setaceus) men kan också bli problematiskt för andra fern arter.

Caterpillar kontroll

Trädgårdsmästare kan använda ett antal kemiska eller kulturella metoder för att styra problematiska larver. Insektsmedel bacillus thuringiensis Berliner (Bt) är bland de mest effektiva mot larver men lämnar deras naturliga fiender och hjälpsam insekter påverkas inte. Kemiskt kommer i flera olika blandningar, som alla kommer att arbeta på olika arter. Detta innebär mer än ett program kan vara nödvändigt att behandla problemet. Odlare som söker en mer naturlig behandling eller kontroll metod får införa några naturliga fiender av larver, som spindlar, nyckelpigor, nätvingar och parasitic Getingarna. Nematoder är också effektiva kontrollera larver, men de kan bli besvärlig om befolkningen växer snabbt eller utom kontroll.