mynewspapers.net

Jag är ansvarig som en behörig användare att betala skulden på min avlidne man 's kreditkort?

Jag är ansvarig som en behörig användare att betala skulden på min avlidne man 's kreditkort?


Innehavare kreditkort får inkludera andra människor som behöriga användare på kreditkortskonto. En behörig användare är någon som får använda kortet, men som inte är ansvarig för den skuld som uppstått. I allmänhet ansvarar en auktoriserad make inte för död på ett kreditkort efter kortinnehavaren dör.

Kontohavaren

Ett kreditkortskonto är en form av lån till en eller flera personer. När du registrerar dig för ett kreditkort, accepterar du att följa villkoren i avtalet kreditkort. Genom att underteckna din namn och acceptera villkor, ingå du ett avtal med kreditkort emittenten. Du kan inte tvinga någon annan att acceptera kreditkort avtal, och endast en person som undertecknat avtalet för kreditkort är ansvariga till kreditkortsföretaget som kontohavare.

Behörig användare

Om villkoren i avtalen om kreditkort tillåter en kortinnehavaren till namn någon annan har en behörig användare, kortinnehavaren kan träna sin förmåga att göra det men är inte skyldig att göra detta. Till exempel, om din man får ett kreditkort och kort avtalet tillåter honom att namnet auktoriserade användare, han kan inkludera du på kreditkortet och låter dig använda kreditkortet på samma sätt skulle han använda den.

Estates

Om din make ingår du som behörig användare på hennes kreditkort och sedan dör, är du inte ansvarig för skulden eftersom du inte är en kontoinnehavare. Även om du använder kortet för att handla, inte kan kreditkortsföretaget hålla dig ansvarig för skulden eftersom du aldrig ingått avtal med företaget. Det enda sättet för företag att återvinna den obetalda kreditkortsskulden är att lämna in en fordran mot din makes egendom, som består av alla egenskapen din make kvar efter döden.

Gemenskapens egendom

Även en make inte är allmänt ansvariga för en avliden makes skulder i de flesta stater, anser vissa stater all egendom ägs av makarna i ett äktenskap att ägas gemensamt av båda. I "gemenskapens egendom" staterna, kan du hållas ansvarig för din avlidna makarna kreditkort skulder även om du inte är en kontoinnehavare.