mynewspapers.net

Jade växter & Mjölig fel

Jade växter & Mjölig fel


Jade växten eller pengar växt (Crassula ovata) är en av de enklaste suckulenter att växa som en krukväxt. Det trivs i starkt ljus och behöver lite vatten eller vård. Jade växter är känsliga för angrepp av skadeinsekter som Mjölig fel. Dessa kan hittas på stjälkar och blad av jade växter men kan också få på rötterna. Kraftiga angrepp kan orsaka en jade växt att släppa knoppar och växa deformerade blad.

Diagnosen

Mjölig fel är upp till 1/4-tum lång och täckt i vitt ludd eller pulver. De tenderar att samlas på unga stjälkar och undersidan av jade växt lämnar. Mjölig fel också dölja i sprickor bildas där jade växt blad möts deras stjälkar. Kolla marken under din jade anläggning för tecken på vitt pulver, vilket är ett tecken på dolda Mjölig fel. Om din anläggning är vattnade korrekt och mottar gödselmedlet men letar fortfarande sjuk, ta bort det försiktigt från dess behållare och kontrollera rötterna för Mjölig fel.

Alkohol behandling

Doppa en färg borste eller bomullssudd i en 70% lösning av gnugga alkohol (isopropyl alkohol) och gnid varje mjölig bugg. Upprepa processen varje dag tills alla buggar är döda. Spraya inte en jade växt med en gnugga alkohol lösning eftersom detta kommer att förgifta anläggningen.

Kemiska behandlingar

Som vissa kan döda bladen använda test insektsbekämpning sprayer på en liten del av din jade anläggning innan. Använd inte insektsbekämpning tvål sprayer eller sprayer som innehåller malation eller pyrethriner på jade växter. Behandla tunga infestationer av Mjölig fel på jade växter med ett systemiskt insektsmedel skölj som innehåller dimetoat eller midacloprid. Detta tas upp av plantans rötter och gifter buggar som de foder. En jord skölj kommer också att behandla Mjölig fel på rötterna.

Förebyggande

Plantera inte om jade växter till torvbaserade kompost eftersom detta är helt öppen och tillåter Mjölig fel att kolonisera rötterna. Tar sjukdomsfria sticklingar från allvarligt angripna växter och kasta överordnat om angrepp inte kan botas.