mynewspapers.net

Ivory försäljning lagar

Ivory försäljning lagar


Det kan hittas i pianon, pistol handtag och dyra, dekorativa hushållsartiklar, men elfenben är inte längre lika lätt att komma av som det brukade vara. På grund av faran de djur elfenben härstammar från, har lagar genomförts som antingen reglera eller förbjuda försäljning av elfenben.

Förbjudna och icke-förbjuden elfenben

Om elfenben försäljning förbjuds vanligtvis beror på djur från vilka det tas. Enligt Heidi Robichaud, har import av kaskelot elfenben varit förbjudet i däggdjur Protection Act sedan 1973. För att sälja denna elfenben inom Förenta staterna, erhållas särskilt federala tillstånd. Valross elfenben sätts in i två kategorier: elfenben som föregår den marina däggdjur skydd agerar av 1972 och elfenben som kom efter lagen. Valross elfenben gällde före lagen är lagligt att köpa, äga och sälja. Dock valross elfenben daterad efter lagen inte är lagligt att köpa eller sälja om inte båda parter är Eskimo.

Förståelse elefant elfenben lag

Elefant elfenben har varit en av mest rikliga källor av elfenben genom åren. Elefant elfenben lag kan vara förvirrande eftersom lagenligheten av elefant elfenben styrs av var elefanterna ifrån. Enligt Ruby Lane, afrikansk elefant elfenben produkter redan i landet kan säljas och rört sig fritt mellan medlemsstaterna men det kan inte importeras eller exporteras. Allt utbyte av Asiatisk elefant elfenben, å andra sidan, är förbjudet. Webbplatsen anges att försäljning av även en bit av Asiatisk elefant elfenben kan leda till tusentals dollar i böter. Robichaud påstår att mammut och mastodon elfenben, men anses fossilt eftersom det kan vara upp till 12 000 år gammal, är praktiskt taget identisk med elefant elfenben. Även om mammut och mastodon elfenben är extremt sällsynt, är handel av detta elfenben helt fritt på grund av sin ålder.

Shipping lagar

Robichaud stater som alla internationella beställningar av oosik, fossil valross, flodhäst och vårtsvin elfenben levererades ut i USA kräver en £19 tillåta per sändning. Processen är lång och tar vanligtvis någonstans mellan 30 till 45 dagar att slutföra. Mammut och mastodon elfenben kräver inte detta tillstånd. Inne i USA regleras transporter på statliga och federala nivåer. Robichaud förklarar att varje stat har en avdelning av fisk och vilda djur eller spelet institutionen i den statliga huvudstaden. Alla inköp och återförsäljning av elfenben bör först kontrolleras med ett spel utrikesdepartementet.