mynewspapers.net

Italienska inhemska växter

Italienska inhemska växter


Folket i Italien njuta av ett klimat med varmt och torrt väder i sommarmånaderna och oförutsägbara vintrar som varierar i temperatur och nederbörd. Klimatet är naturligtvis beroende av regionen i landet. Hundratals växter är inföding till Italien, och är spridda över hela landet. Olika växter trivs i olika områden, beroende på deras natur med några som trivs i bergsområden medan andra gör det väl på slätterna, dalar och områden nära havet.

Inhemska italienska blommande växter

Aquilegia vulgaris är en växtart i familjen columbine som växer naturligt i Italien. Det finns mestadels i skuggiga, fuktiga områden i hela slätter, dalar, berg och Medelhavsområdet. Native till Italien, växer främst nära Medelhavet havet, finns också kaprifol, rosor, jasmine, liljor, rosmarin lavendel, pelargoner, prästkragar och agapanthus. Andra växter som är hemma i Dalarna och slätterna i de centrala delarna av Italien, inkluderar bougainvilla, vilda orkidéer, primrose, snäcka, belladonna och röda liljor. Eftersom regionen norra Italien är bergigt och är ett svalare klimat än andra delar av landet, inkluderar de inhemska blommor som växer i detta område mer härdiga arter som den glaciala smörblomma, alpin krokus, trumpet gentiana och den alpina pansy.

Inhemska träd i ItalienItalienska fikonträdet är vanliga växer vilt i Medelhavsområdet i Italien. Den norska Gran, finns i hela norra regionen i Italien är en härdig träd som kan växa till nå så högt som 200 fot lång. Aleppotall är ett vintergrönt träd som växer naturligt i Italien också, och finns i hela landet. Det är mycket anpassningsbar till hela landet och alla klimat. Arbequina Oliver trädet är en härdig växt som växer bra i svalt men inte kallt miljöer. Det gör bäst i fuktigt till semi fuktigt klimat över Medelhavet och dalen och slätter i Italien.

Inhemska grönsaker i Italien

Italien är ursprungligen hem för många grönsaker. Några av dessa inkluderar oliver, broccoli, palsternacka, morötter och kronärtskockor. Många människor är inte medvetna om detta, men ordet "broccoli" är det italienska ordet som är plural för "broccolo", som är en referens till blommande toppen av broccolo anläggningen. Palsternacka är infödda till Italien också. Dessa grönsaker har dokumenterat ursprung från 1400-talet, med kokböcker från Italien användande stor mängder av palsternacka. Kronärtskocka är en växt som växer naturligt i det medelhavs-området i Italien, med många av recept från år gått med ursprung från Italien.