mynewspapers.net

Italiensk mat kryddorMatlagning en italiensk måltid kräver inte en resa till Italien eller matlagningskurser. Använda rätt örter och kryddor för att få lite Italien till ditt bord. Örter och kryddor ger en italiensk smak till sådana rätter som lasagne, spaghetti och pizza. Medan många örter och kryddor har en plats i italiensk matlagning, är de stora kanonerna i den italienska Cooks arsenal oregano, basilika, timjan, salvia, rosmarin och mejram. Beståndet ditt skafferi med dessa örter och kryddor för en italiensk upplevelse.

OreganoOregano översätter till "glädjen av berget," passande eftersom denna populära örten växer i Italien och de flesta av Medelhavet. Pizza, köttbullar och spaghettisås kommer att dra nytta av denna lummiga ört. Använda oregano i soppor och ägg också. Den mexikanska mängden oregano erbjuder en starkare smak. Oregano lägger till vitamin A och K till din diet, magnesium, kalcium och järn. Förutom dess näringsvärde ha flyktiga oljor i oregano antibakteriella och antioxidant egenskaper. Lite oregano går en lång väg med hälsa--oregano innehåller mer antioxidanter än äpplen eller blåbär.

Basilika

Italiensk mat kryddor


Italiensk pesto sås efterlyser basilika, en lummig ört odlas i Italien, särskilt i regionen Genovese. Basilika går bra i alla tomatbaserade recept. Förutom aromen ger basilika vitaminer A, C och K förutom vissa mineraler. Försök basilika i din nästa hemmagjord pastasås eller en böna eller pasta sallad. Tillsätt basilika mot slutet av ditt recept tillagningstiden för bästa smak.

TimjanEn annan Medelhavet ört, timjan, kompletterar risotto och andra pasta recept. Timjan lägger till K-vitamin, kalcium, magnesium och järn till din diet som kostfiber. Liksom oregano gör basilika en fin arom med ägg. Timjan håller upp över en lång tillagningstid, vilket gör det en utmärkt arom för soppa. Strö några på hemmagjord pizza.

Sage

Italiensk mat kryddor


Salvia har använts sedan urminnes tider, dess läkande egenskaper värderas av både grekerna och romarna. Som med de flesta italienska kryddor, gör sage ett bra val för smaksättning av tomat rätter. Italienska saltimbocca har salvia som den ledande kryddan. Använda salvia för smaksättning av kött och sallader samt när du förbereder polenta. För mycket salvia kan övermanna din maträtt, så använd en lätt beröring när du lägger till denna italienska krydda.

Rosmarin

Italiensk mat kryddor


Vanligen används i italienska focaccia bröd, används rosmarin också för att smaksätta kött. Denna medelhavsinspirerade ört växer även i USA. Rosmarin ger järn, kalcium och dietary fiber. Rosmarin kan gå ihop med vitlök--använda den i kött, pasta såser och sallader. Naturligtvis, fungerar rosmarin bra med tomater. Prova det i din lasagne sås. Matlagning inte minska rosemary's smak, så Använd det sparsamt för att undvika alltför krydda din maträtt.

Mejram

Mejram smaker italiensk korv samt pizza. Lägga till grytor, soppor och sallader. Denna krydda kan också användas i lasagne och spaghetti recept. Använda färsk mejram när matlagning och lägga till den senare i tillagningen för att bevara dess smak.