mynewspapers.net

Irländska Peace Lily menande

Irländska Peace Lily menande


Av de nästan 40 arterna av blommande växter av släktet Spathiphyllum, är vissa sorter allmänt känd som "fred liljor," även om de inte sant liljor alls. Olika kulturer över hela världen har associerat många betydelser med fred liljor och Europeiska Irland är inget undantag. Medan det finns ingen "irländska peace lily", ha igenkännbar blommorna kallas "fred liljor" en speciell plats på den gröna ön.

Kom ihåg döda soldater

På den gröna ön håller fred Lilja symboliken som en hyllning till döda soldater i 1916 irländska revoltet, även känd som 1916 resningen. En bild av blomman som skildrar de mörka bladen, skarp vit blomma och orange ståndare hyllar den irländska flaggan samt soldater som dött försvara det och friheten av Irland. Runt påsk semester bära män och kvinnor i hela den gröna ön ett märke av fred Lilja att hedra döda soldater och minnas ideal av dem som dog säkert frihet för Irland.

Peace & Love

Trogen sitt smeknamn är Spathiphyllum blommor kallas "fred liljor" stående symboler för fred och kärlek i världen. Som symboler för fred skickas dessa blommor ofta som gåvor av sympati för dem som har förlorat nära och kära i ett försök att få lite lugn till sörjande personer. Fred liljor också symboliserar pånyttfödelse och transcendens av den bortgångna själ från jordiska liv, att lägga till deras lämplighet som gåvor erbjuder fred och kärlek till mottagaren.

Oskuld & renhet

Som är fallet med många andra vita blommor, särskilt liljor eller blommor brukar kallas liljor, symboliserar Spathiphyllum blommor kallas "fred liljor" oskuld, renhet och kyskhet i hela Irland och andra delar av världen. Med denna innebörd i åtanke är vit fred liljor, som andra vita blommor, ibland symboliskt för kristuslika dygd och Jungfru Maria.

Förlåtelse & förtroende

Fred liljor är symboliska för förlåtelse och förnyat förtroende, således att återinföra den fred som stördes en gång mellan vänner, kollegor eller nära och kära. Spathiphyllum blommorna ges ofta i hopp om att blidkar brott, oavsett hur mindre. Fred liljor ges också att förmedla budskapet om en förmodad ömsesidigt förtroende mellan individer.