mynewspapers.net

Intressanta nötkött ko fakta

Intressanta nötkött ko fakta


Köttdjur föds upp för köttproduktion. Domesticeringen av nötkreatur för mat började omkring 6500 f.Kr. i Mellanöstern. Att inte vara hemma i Amerika, fördes boskap till den nya världen på fartyg av europénybyggarna. Införandet av boskapsvagnar och kylda bilar på järnvägen tjänstgjorde som ett sätt att distribuera nötkött. Stora raser av nötkreatur är Angus, Hereford, Charolais och Brahman.

Livscykel

Nötkött är kött från djur som fullvuxen, 2-årig. En stut (manlig) väger ca 454 kg och ger ca 204 kilo kött. En kalv som kommer att tas upp som en nötkött ko, väger 36,3 kg när född. Under de första sex månaderna av livet, kalven dricker sin mammas mjölk och äter gräs tills den är avvänjd.

Diet

En ko diet består främst av gräs och hö, med vissa foder kosttillskott. Korna är idissla djur och har en komplex tre - eller fyra - deltid mage som tillåter dem att smälta gräset. De "tugga cud," vilket innebär att de rechew mat som redan tuggade och svalde.

Inspektion av nötkött

Inspektion av nötkött är obligatoriskt och USDA-klassificerade nötkött säljs på Prime, val och välj kvaliteter. Lägre kvaliteter av kött används i charkuteriprodukter. USDA Prime nötkött har fett marmorering, göra den mer anbud och smakrik, men det är också hög i fetthalt.

Styckningsdelar av nötkött

Nötkött är skuren i fyra stora nedskärningar, som chuck, fläskkarré, revben och runda. Allmänt, chuck och rundan är mindre ömma och kräver fuktig värme, till exempel bräsera. Rygg och rib nedskärningar kan tillagas genom torr värme, gassande eller grillning. Andra produkter, i tillägg till nötkött, är gjorda av slaktkroppen. Läder, tillverkad av huden, används för att göra en mängd olika objekt, från kläder till basketbollar.

Raser

Det finns fyra stora raser av nötkött kor som finns i olika storlekar och färger. Väger mindre än andra raser, Angus köttdjur fortfarande faller under kategorin av en nötkött ko. Liknar nötkreatur av Indien, Brahman köttdjur trivs i ett varmt, fuktigt klimat. De flesta brahmansna är ljusgrå, men några är svart eller röd. Charolais är en av de största raserna i storlek och är vit i färgen. Med ursprung från England, Herefords är mestadels röda med vita ansikten och föredrar öppna intervallet.