mynewspapers.net

Intressanta fakta om sköldpaddor

Intressanta fakta om sköldpaddor


Sköldpaddor är medlemmar av familjen Testudinidae och liknande sköldpaddor, sköldpaddor är chelonians, reptiler med ett skyddande skal. Till skillnad från sköldpaddor, som tillbringar större delen av sina liv i vatten, att sköldpaddor i sina bostäder på land. Många arter av landsköldpadda lever i öknen miljöer, gräva hålor för att skydda sig från dagens mest intensiva värmen. Sköldpaddor inte har öron, och lita på fjärranalys vibrationer kan få dem att förekomsten av rovdjur. De har en känsliga luktsinnet som hjälper dem att hitta lämpligt foder.

Skal

Skal av Landsköldpaddor består av 59-61 ben som omfattas av Fjällstrukturena, skalets skyddande plåtar. Den sköldpadd tenderar att vara en lång, rundad kupol, som är fästa till dess ryggrad och revben bur. Den synliga övre halvan av den sköldpadd är ryggskölden, medan plastron är lägst skal hälften som skyddar den sköldpadda bottenplattan.

Livslängd

Sköldpaddor har långa livslängder, rutinmässigt lever 25 till 50 år i vilt. National Geographic konstaterar att Galapagos sköldpaddan har en särskilt lång livslängd, med den äldsta dokumenterade medlemmen av arten lever 152 år. Med rätt skötsel och utfodring, kan sällskapsdjur sköldpaddor leva i mer än 20 år.

Diet

Dessa reptiler livnär sig främst på vegetarisk kost, men yngre sköldpaddor är ofta allätare, komplettera sin kost med maskar och insekter för extra protein. En vild sköldpadda diet består i huvudsak av gräs, frukter och blommor, och även sköldpaddor inte har tänder, näbben har en hård kant som är tillräckligt skarp för att tillåta dem att tugga sin mat.

Födelse och barndom

En gravid sköldpadda kommer att hitta en avskild plats lägga hennes kopplingen av ägg, begrava dem i omgivande jord eller växt detritus, sedan överge dem. En baby sköldpadda använder dess ägg tand för att knäcka sina äggskal och även spädbarn är på egen hand i sökandet efter mat, de har äggula säckar på sina kroppar som levererar näringsämnen för 3 till 7 dagar. Den boet temperatur spelar en stor roll vid fastställandet av ett spädbarn sköldpadda kön--varmare Bon bidrar till födda av kvinnor, medan svalare Bon ger fler hanar.

Sköldpaddor som husdjur

Tortoise ägare måste se till att deras husdjur har dricksvatten och en tillräcklig livsmedelsförsörjning tillgänglig hela tiden. Hungriga sköldpaddor tenderar att bli rastlös, men om de går för länge utan mat, de sjunka ner i en djup dvala och svarar inte till förekomsten av mat oavsett hur stor deras hunger. Sällskapsdjur sköldpaddor är mest bekväm i deras livsmiljöer när de har en avskild plats för att sova som erbjuder privatliv, så möblera din sköldpadda livsmiljö med en tillverkade hus eller ett kluster av växter att använda som en den kommer göra din sällskapsdjur mer bekväm.