mynewspapers.net

Intressant fakta om kinesiska drakar

Intressant fakta om kinesiska drakar


Symbolen för draken har trängt in många delar av kinesisk kultur. Även om bilder på den kinesiska draken är vanliga, är lite känt om folklore och bakgrund av östra dragon. Dessutom får drag av den kinesiska draken ofta förväxlas med Europeiska tolkningen.

Historisk bakgrund

Myter och folklore bakom skapandet av kinesiska draken legenden är nära knuten till kinesisk historia, enligt webbplatsen Kina resa. Den kinesiska draken sägs framkommit först under den neolitiska Xinglong Wa eran 5500 f.Kr. i 300 f.Kr., en kinesisk historiker vid namn Chang Qu hittade dinosaurie förblir och förklarade dem vara ben av en drake, vilket är förmodligen första markerade åsynen av den mytomspunna draken.

Fysiska drag

Den kinesiska draken är en stor reptils eller ormliknande varelse med fyra ben. Kinesiska drakar har fem tår som, enligt Black Drago hemsida och kinesisk folklore, gått vilse efter draken börjar flyga; desto längre flyger en drake, mer tårna en drake kommer att förlora. Trots att kunna flyga, har östra drakar oftast inte vingar; trodde de var att flyga genom en typ av magi som produceras av sin egen kropp. Kinesiska legender berättade om en klump på drakens huvud kallas "chi'ih-muh" eller en trollstav som kallas en "po-shan" som brukade flyga drakar.

Olika typer

Det finns nio typer av kinesiska drakar, eller orientaliska drakar: ringlande draken, Yellow Dragon, behornade draken, Himmelska draken, bevingade draken, Dragon av dolda skatter och Dragon kungen. Horned draken sägs vara den mest kraftfulla i gruppen, enligt webbplatsen svart Drago och har makt att förändra vädret. Himmelska draken skyddar hem för gudarna. Dragon kungen består av fyra drakarna att vaka över de fyra haven som var kända under den neolitiska Xinglong Wa eran.

Visdom och andra drag

Den kinesiska draken är en gudomlig varelse med befogenheter av gudarna, sade att representera natur, religion och universum, enligt vilda fakta. Drakar är tänkt att vara klokare än människor, som gula draken sägs ha lärt kejsaren Fu Shi hur man skriver, enligt Black Drago. Kinesiska drakar sägs också vara registeransvariga för vädret, särskilt regn.