mynewspapers.net

Internet bild Copyright lagarEnligt U.S. Copyright office, kan ägaren av ett upphovsrättsskyddat verk väcka en överträdelse stämningsansökan mot dig om du bryter mot ägarens copyright. Befintliga upphovsrättslagen gäller för traditionella media, till exempel print och video, också gälla för verk på internet. Detta innebär att lagar om upphovsrätt skyddar alla text, musik videor och bilder på webben, även om ingen copyrightmeddelande visas på en webbplats.

Public Domain bilder

Inte alla bilder på internet är upphovsrättsligt skyddade. Bilder i det offentliga rummet är fritt att använda utan att ha fått tillstånd. Bilder i det offentliga rummet är oftast det eftersom deras Copyright löpt ut. Copyright Office rekommenderar verifiera som en bild i det offentliga rummet innan du använder den på internet.

"Rättvis användning" bilder

"Rättvis användning" lagen utesluter upphovsrätt verkställighet för vissa bilder på webben. Till exempel upphovsrättslagar skyddar kanske inte foton och bilder som används av nyhetsorganisationer, universitet och internet översyn webbplatser. Faktorer som avgör bildens "fair use" status är avsikten med bild användaren och att använda sig av bilden kan ha på marknadsvärdet. Linjen mellan upphovsrättsintrång och "fair use" är inte väldefinierade.

Externa länkar

Många webbplatser på nätet länka till bilder som finns på andra webbplatser. Ibland ger webbplatsägare behörighet för andra att länka till sina bilder. Andra gånger, kan de aldrig veta att andra webbplatser använder deras arbete. 2000 federal dom fastställt att hyperlänkar inte är ett upphovsbrott eftersom ingen fysisk överföring av bilddata från en plats till en annan sker när en webbanvändare visar en hyperlänkad bild. Många platser och företag uppmuntra hyperlinking av sina bilder för att öka trafiken till sin webbplats.

Bilden ändringar

Är det tillåtet att ändra en befintlig bild och använda den på din hemsida? Enligt Copyright Office är du fri att ändra en bild som du gillar. Upphovsrätten kommer dock fortfarande tillhör bildens ursprungliga skaparen. Du måste få copyright ägarens tillstånd innan hävdar upphovsrätt ägande av din skapelse.