mynewspapers.net

Interaktiva spel för ofullständiga meningar

Interaktiva spel för ofullständiga meningar


Det är svårt för vissa elever att förstå att en hel mening kräver ett ämne och ett verb och att det har att formulera en klar tanke. Om du vill veta hur man skriver fullständiga meningar, måste eleverna kunna identifiera ofullständiga meningar eller ofullständiga meningar från rätta. Som en lärare eller förälder, kan du ordna interaktiva spel för dina barn eller elever för att stärka deras förståelse om ofullständiga meningar. Interaktionen kan även studenter som redan förstår hjälpa barn som behöver extra stöd.

Ord på remsor av papper

Detta spel kan spelas med en hela klassrum för studenter eller en stor grupp barn. Kontaktperson, skapa tillräckligt remsor för varje deltagare. Hälften av remsorna bör ha ofullständiga meningar och hälften bör ha oberoende klausuler. Några exempel på ofullständiga meningar är "eftersom han rakade huvudet" och "eftersom hon gillar att hula." Några exempel på oberoende klausuler är "Hon äter choklad varje dag" och "Han minneslagras i hela ordlistan." Slumpmässigt fördela en remsa av papper till varje deltagare. Instruera studerande att hitta någon i rummet som har en pappersremsa som kan kombineras med deras. En student med en mening fragment måste gå upp med någon som har en oberoende instruktion. I slutet av spelet, be par att läsa deras lustiga fullständiga meningar till klassen. Alternativt kan skriva remsor som alla har ofullständiga meningar, där hälften av remsorna har början portion av en mening och den andra hälften har den avslutande delen av en mening.

Par spel

När barnen är bekväma med ofullständiga meningar och fullständiga meningar, kan du dela in dem i par och organisera denna verksamhet. Instruera en person i varje par att skriva ner fem ofullständiga meningar. Annan medlem paret bör lägga till ord att omvandla fragment i fullständiga meningar. Uppmuntra medlemmar av paren att växla roll. För extra underhållning, dela ut priser för de sista meningar som är mest humoristiska, poetiska, vetenskapliga och beskrivande.

Spel

Låt spelet kan spelas bland en stor grupp eller i par. För en stor grupp, dela upp deltagarna i två lag. Den första spelaren i första laget skriker ut sin favoritlåt titel. Medlemmar i det andra laget bör besluta om titeln är en mening fragment eller en hel mening. Som facilitator, kan du berätta lagets medlemmar om de har svarat korrekt. Team alternativa roller skriker ut låttitlar och identifiera om de är fragment eller meningar som du håller poäng. Om spelet spelas bland par, cirkulera runt i rummet för att kontrollera om deltagarna korrekt identifiera om låttitlar är fragment kontra meningar.

Online spel

Barn eller elever kan spela online meningen-fragment hemma eller i klass om de har avslutat sitt arbete före tid. Grammatikövningar byte sida på chompchomp.com har en del av fragment spel. Vissa spel ta itu med att hitta ett fragment i en passage; andra fokuserar på att identifiera om en fras är ett fragment eller en mening och den slutliga verksamheten införliva andra grammatik begrepp med ofullständiga meningar. De byte som grammatik spel ge underhållande feedback till deltagarna om de får ett svar rätt eller fel. Verksamhet också förklara varför ett visst svar är korrekt.