mynewspapers.net

Instrumentet klustret felsökning

Instrumentet klustret felsökning


Fordonet instrumentet klustret är mängd mätare och varningslampor direkt framför ditt synfält när drift en bil. Klustret kan innehålla hastighetsmätare, varvräknare, varningslampor, bränslemätare, exteriör lysen indikatorer och mätarställning. Ofta finns det också en elektronisk vehicle information, eller EVIC, som kan visa utanför temperatur och andra villkor. Problem med instrumentet klustret kan innehålla synlighet frågor eller problem med delar som inte fungerar alls. Dessa typer av problem kan korrigeras genom att följa vissa ã ¥ tgärder.

Instruktioner

• Leta efter en belysning kontroll om instrumentet klustret inte kan ses på natten. Ibland finns det en dimmer-typ strömbrytare gränsar till klustret. På andra fordon funktionen dimmer styrs med invändig belysning kontroll, som finns ofta nära växeln huvudsakliga lamporna på instrumentbrädan.

• Byt ut säkringen om du fortfarande inte kan se instrumentet klustret, eller mätarna fungerar inte. Panelen fuse kan oftast vara placerad i motorrummet, under instrumentpanelen, eller i bagageutrymmet. Ett index på rutan höljet kommer vanligtvis berätta som säkring leveranser skydd för instrumentet klustret. Det är ofta en 20 Amp gula säkring, men ersätta någon säkring med en av samma strömstyrka, och färg, som den befintliga.

• Återställ EVIC Visa i instrumentet klustret om mätningarna är fel enheter, som i metriska enheter. Exempelvis bör sannolikt vägmätaren i miles och temperaturen i Fahrenheit. Leta efter en "Välj" eller på motsvarande sätt märkta knappen och håll den i några sekunder. Ibland kan du trycka på pilknapparna för att finjustera inställningar som språk.