mynewspapers.net

Instrument som används i antika grekiska teaterI antikens Grekland var både musik och teater mycket uppskattad och inflytelserika konstnärliga krafter. Musikundervisning var en integrerad del av allmänbildning och teater var en nästan daglig del av normala liv i antika grekiska samhället. Förutom refrängerna av sångare användes musikinstrument i antika grekiska teatern att belysa känslomässig innebörd och engagera teatern publiken.

Kithara

Kithara var en sju-strängad instrument som var en del av familjen lyra. Kroppen av kithara var massivt trä för att stödja spänningen av strängar. Strängarna, som sträckte sig mellan två trä sidepieces över en träbro som liknar den som ses i den moderna violinen användes gut eller senor. Kithara hade en stor resonanslåda och vanligtvis spelas av professionella musiker i allmänna inställningar.

Aulos

Aulos var en blåst blåsinstrument med ett ljud som tros vara liknar den moderna oboen. De fysiska åtgärder krävs för att spela aulos var känd för att vara ganska ansträngande. En aulos spelarens kinder behövs för att hållas med en läderrem så att de inte spricker med pressa av blåser instrumentet.

Slagverk

Olika slagverk användes att åtfölja grekiska teatern. Den traditionella grekiska kören, som rytmisk dans och skandera förmedla emotionella innebörd, åtföljdes ofta av olika små trummor och bjällror. Handlingen av en lek i grekiska teatern var ofta avbruten eller underströk med sånger och danser som åtföljdes av slagverk.