mynewspapers.net

Instruktioner om hur du använder en kulram

Instruktioner om hur du använder en kulram


Först visas runt 1200 e.Kr. i Kina, moderna abacus utvecklats från cykliska styrelser som tillbaka till babyloniska civilisation. Stång av vertikala pärlor dela upp på två däck, abacus och serverar som ett verktyg att fortfarande finner bruk i många asiatiska kulturer idag. Bygger på idén att överföra tal till verktyget direkt som siffrorna visas när skrivs, abacus fungerar som ett stöd som tillåter sina användare att utföra komplexa räknar och matematiska tillvägagångssätt. I dag sysselsätter de flesta abacus användare en design som liknar traditionella kinesiska abacus.

Instruktioner

Att ange ett tal i en kinesisk Abacus

• Placera abacus platt på en yta, till exempel ett bord eller skrivbord. Se till att orientera abacus så att däcket med den mindre mängden pärlor, vanligtvis sitter två per rad, på toppen av abacus.

•Skjut pärlor på både övre och nedre däck från mellersta balken. Pärlorna på övre däck är kända som "heaven pärlor", medan pärlor på nedre däck är kända som "jorden" pärlor. Start från höger, använda raderna systemets plats värdet av dem, tiotals, hundratals och så vidare.

• Flytta pärlor till centrum balken att representera siffrorna i numret du vill ange. Pärlor för himlen har ett värde av fem i den raden i varje rad, och varje jorden pärla har ett värde på en. Till exempel in 75 i abacus, måste du flytta en himlen pärla på den första raden (som representerar en enhet av 5), följt av en himlen pärla och två jorden pärlor i den andra raden (som representerar en enhet av 50 och två enheter av 10).

Enkel Addition med hjälp av en kinesisk Abacus

• Flytta pärlor på övre och nedre däck till centrum balken att representera ditt början nummer. Det här exemplet Använd 75 från föregående avsnitt. När du har angett numret, avgöra det nummer du vill lägga till abacus. Det här exemplet lägga 25 till 75.

• Skjut pärlorna på den första raden (på höger sida av abacus) för att lägga till de första siffrorna i varje nummer. I det här exemplet 75 lämnade en himlen pärla i centrum av den första raden. För att lägga till 5 25, måste du flytta en mer himlen pärla i första raden till centrum balken. Denna position kommer att leda till ett värde av 10 i första raden, och kräver att du bär numret i den andra raden.

• Driva två himlen pärlorna i den första kolumnen från centrum strålen, och driva en jorden pärla på den andra raden till centrum. Denna åtgärd bär värdet 10 från föregående steg i den rätta raden. Den första raden i abacus nu tom, och den andra raden kommer att innehålla en himlen pärla och tre jorden pärlor.

• Skjut pärlorna i den andra raden att lägga till den andra siffran i ditt nummer. I det här exemplet har du 20 från 25 vänster att lägga till din 75. Därför kommer du skjuta två jorden pärlor i den andra raden representerar att lägga till ett värde av 20 till ditt nummer. Denna åtgärd kommer att resultera i den andra raden i abacus som innehåller en himlen pärla och fem jorden pärlor, uppgår till 100, och kräver värdet som ska transporteras.

• Skjut alla pärlorna i den andra raden från centrum och skjut upp en jorden pärla i den tredje raden. Abacus kommer nu har tom första och andra rader och en jord pärla i den tredje raden, vilket resulterar i totalt 100.