mynewspapers.net

Instruktioner om att installera hiss kit på pickuper

Instruktioner om att installera hiss kit på pickuper


Lift kit är en eftermarknad uppgradering som kan installeras på allt från lastbilar till stadsjeepar. Även om lastbilar lyfts oftare, har hiss kit tillverkare applikationer tillgängliga för nästan alla fordon. Lift kit installationen är en komplex, långtråkig och mekaniskt avancerade process som kan ta från flera timmar till en full helg installera beroende på hiss kit.

Typ av hiss och verktyg

Det finns två huvudtyper av lift kits för pickup lastbilar. Body lift kits installeras mellan ram och vagnkorgen med lång kropp bultar och gummi diskar som liknar en hockey puck. Dessa kit finns i olika storlekar men brukar komma i ett, två och tre tum storlekar. Den andra hiss kit är mer komplex och innebär ändra flera av fordonet, som innehåller alla komponenter som upphängning. Suspension liftar ger höjd genom att lägga till lift fjädringen och inte det eller ram av fordonet. Dessa lift kits kan oftast installeras med en omfattande Hylsnyckelsats, penetrerande smörjmedel, bända bar, brytare bar och de nya fjädringskomponenter. Beroende på fordonet, kan specialitet verktyg behövas för installation. Du behöver också utrustning för att lyfta fordonet och stabilisera det medan du arbetet på det. Dessa verktyg inkluderar ett floor jack och jack står. Om luftverktyg finns tillgängliga är det också bra att ha dem redo att använda.

Lift Kit installationen

Större delen av en body lift installation innebär att flytta radiatorn och eventuellt flytta vissa flytande linjer. En suspension hiss kommer att innebära ändringar av fjädringskomponenter som fjädrar, chocker, pitman arm, att lägga till lift block i den bakre, och även lägga till en förlängning för att hålla driveshaften användbara. Varje suspension hiss kit kommer att få instruktioner till det hiss och fordon. Processen varierar beroende på om fordonet har IFS, oberoende Framvagn eller fast framaxel. Båda typerna av fjädring uppställningar har fjädring hissar tillgängliga och använder mestadels samma verktyg för att installera hissen. Fordonet hjälpram och kontroll armar eller axel måste tas bort först. När de stora delarna tas bort, inspektera bussningar och fästen för korrosion eller skada. Nästa behöver styrning komponenter såsom pitman-armen, styrning stabilisatorn och draglink tas bort. Observera att detta steg är beroende av typen av fordon och hiss kit installeras. Genom att installera de nya bussningarna i ny kontroll armarna börjar installationen av fjädring hissen. Installera den nya hjälpramen och kontroll armarna på fordonet. Hjälpramen är det huvudsakliga stödet för den nya liften. Det blir lägre till marken än den ursprungliga hjälpram, som låter motsatsen av vad som ska hända. När de längre kontroll armarna är anslutna till den lägre hjälpramen, behövs mer vågrätt utrymme för att ansluta dem, vilket resulterar i fordonet som lyfts för att göra anslutningar. Nya chocker och U-bultar tas också med att göra upp den ökande höjden av fordonet. De bör installeras nästa följt av manöverorganet komponenterna. Dubbelkolla alla anslutningar och bifogade filer innan du tar fordonet för en provkörning.