mynewspapers.net

Instruktioner om att göra Navajo indiska kläder

Instruktioner om att göra Navajo indiska kläder


Navajo-indianerna är en sydvästra stam som befinner sig i Arizona, New Mexico, Utah och Colorado. I den senaste Navajo män bara bar breechcloths och kvinnorna bar Yucca fibre kjolar. När vädret var svalare, bar både män och kvinnor sämskskinn ponchos och kanin päls kappor. Post-1800-talet Navajo indiska kvinnor antog fullängds sammet kjolar och blusar som deras klädsel och för män velveteen skjortor. Män bära brukar denim eller buckskin byxor med dessa tröjor.

Navajo mönster

Det finns många moderna inslag till Navajo indiska kläder, men dessa moderna inslag ligga mycket nära den traditionella stilen. Många Navajo-indianerna bär sina traditionella klädsel till powwows, men i vissa fall de bär olika kläder som är lämpliga för typ av dans som de utför. När sett för en design, föreslås det att du går igenom gamla indianska böcker att visa kläder från 1800-talet och tidigt 1900-tal, eller ta en tur till Navajo nation bokning och titta igenom bilderna i museet. För kvinnor är Navajo klädsel en tvådelad velveteen kjol och blus. Denna kjol är normalt full längd och blusen är alltid långärmade. Män bär collared skjortor gjord av sammet och normala Blå jeans.

Material och instruktioner

År 2010 hade inget mönster finns för att visa hur man gör Navajo kläder. Du kan dock använda en enkel kjol och blus mönster att sy kläder och ta med en concho bälte. Dessa mönster finns online eller i många Tygaffärer. (Se resurser) Helt enkelt jämföra mönstret på bilden av Navajo Indian klädsel. Detta kommer att hjälpa att välja ett lämpligt mönster. När du köper två mönster (en för kjolen) och en för blusen Välj knapparna (om du väljer att ha knappar på blusen), sammet tyg (velvet tyget måste vara en mörk och fast i färg) och ett gummiband eller dragsko för toppen av kjolen. Dessutom, se till att tyget och tråden som matchar. Mata tråden på spole av symaskinen genom att följa tillverkarens instruktioner. Klipp ut mönstret för din storlek och lägg det över vikta tyget. Mönstret ger dig detaljerad information om exakt hur att vika tyget. Med rak stift, pin mönstret på tyget. Använd en vit tyg penna att spåra runt mönstret. Använda tyg sax för att klippa runt mönstret. Mata tyget i din symaskin att verka tyget tillsammans. Upprepa samma process för kjol, skjorta och blus.