mynewspapers.net

Instruktioner för hur man fixar en fallande upp och nedvänd tårtaEn upp och nedvänd tårta är en utmaning för att skapa för ens de skickligaste bagaren. När lagren är staplade, kan den minsta spricka eller felberäkning orsaka en stor tårta katastrof. Alltid hålla ett öga på en upp och nedvänd design för de första femton minuterna efter stapling. Ger kakan en liten sväng och försök att flytta den försiktigt att kontrollera stabiliteten i kakan innan du tar den till sin slutdestination.

Instruktioner

Upp och nedvänd reparation

• Hitta avsnittet av kakan som orsakar instabilitet. För en strukturell reparation vid basen av tårtan, skall de översta nivåerna avlägsnas. En kaka luta för långt till ena eller den andra sidan vid basen kräver ytterligare pluggar och kaka styrelser för stöd. Space träpinnar jämnt genom bas kakan. Använda extra stöd vid kanterna på tårtan. Använd en extra tårta ombord ovanpå detta lager innan du lägger till nästa lager.

• Om lagren inte ansluter i rätt vinkel, några justeringar kan korrigera felbedömning. Försök att vrida tårta lagren något att matcha upp vinklar. Korrigera detta innan du lägger till träpinnar för att ansluta flera lager. För mindre luckor, använda små delar av sockerglasyr fylla i hålen och skapa en sömlös anslutning mellan lagren. Lägg till royal icing fondant att skapa ett lim för stabilitet.

• Vikten av de svängda lagrarna kan spricka och skada motiven på de lägre lagrarna. För smör grädde sprickor, fyll sprickan lätt med royal icing. Lägga till en liten mängd matchande inredning isbildning. Blanda grädden med den ursprungliga ytan med hjälp av en liten fuktig borste eller pappershandduk. Om sprickan är på sockerglasyr. en liten del kan repareras med förkortning. Med hjälp av en liten sockerglasyr rulle eller hushållspapper, massage fondant med kortare att försöka sträcka ut materialet tillbaka tillsammans. För större hål, kan en ny bit av fondant läggas med royal icing som klister.

• Stora felbedömningar på design kan endast fastställas genom att lägga till eller ta bort lager. För snabba lösningar, Använd en styrofoam hål för att fylla ett fel. Mät vinkeln på tårta behövs för att rätta till felet och klipp en liten bit av styrofoam använda i stället för tårtan. Styrofoam kan dekoreras snabbt för att matcha resten av kakan design. För en större fel, försök att ta bort ett lager som orsakar en obalans.

• Lägg till en balanserande lång pluggen till en stark bas ombord. Mäta en dowel för att passa djupet av hela kakan. Hitta den tjockaste delen av kakan som berör alla lager, vanligtvis i mitten. Om ett centrum pluggen har redan använts, markera denna pluggen placeras på den sida som är mest instabil. Använd en hammare för att driva pluggen genom lager och styrelser. Göra vissa pluggen kan komma in i stark tårta styrelsen bas och stabilisera kakan.