mynewspapers.net

Instruktioner för hals justering på Ovation kändis CK057

Instruktioner för hals justering på Ovation kändis CK057


Hångla på en Ovation kändis gitarr, som alla akustiska gitarrer, kanske behöver tillfälliga justeringar att förbättra spelbarhet och hela ljudbilden. Ovation kändis gitarrer har en dragstång som är inbyggd i halsen. Truss rod justering muttern används för att antingen dra åt eller lossa dragstång. Om strängarna på dina ovationer är för nära bandet styrelsen och orsakar "fret buzz", kommer att du behöva lossa dragstång. Om strängarna är för hög, kommer att du behöva dra åt dragstång.

Instruktioner

• Detune alla dina strängar. Det är viktigt att se till att dina strängar är löst när du gör justeringar av fackverket staven.

• Lokalisera truss rod justering muttern. Muttern kan nås via den ljud hål på framsidan av gitarren. Det kommer att vara där halsen möter kroppen av gitarren.

• Dra åt eller lossa muttern med truss rod justering skiftnyckel. Om du inte har justering skiftnyckel som följde med kändis gitarr, kan du använda en insexnyckel som passar i truss rod muttern. Använd inte en insexnyckel som är för liten, som gör så kanske remsor eller skada muttern. Arbeta i små steg, dra åt eller lossa truss rod långsamt.

• Trimma strängar och test för snöre höjd. Om strängarna är fortfarande alltför låg eller hög, upprepa steg igen, med början på detuning alla strängar och att göra ytterligare smärre justeringar av fackverket staven.