mynewspapers.net

Instruktioner för att måla på Terra-Cotta krukor

Instruktioner för att måla på Terra-Cotta krukor


Terra-cotta krukor, ofta kallad lerkrukor, är brända vid en lägre temperatur än svårare stengods krukor eller krukor. Eftersom det är porös, terra-cotta absorberar vatten och näringsämnen snabbt och levererar dem till växter. Tyvärr, denna porositet åldrarna krukor förtidigt, särskilt om kvar i elementen. Genom att måla dina krukor, lägger du till deras livslängd samtidigt uppnå ett stänk av dekorativ färg.

Instruktioner

• Blöt lergods potten i flera timmar i en lösning av 1 del blekmedel och 9 delar vatten. Ta bort smuts, gödselmedel och vit bosatta från runt kanten och sidor av potten med en stålborste. Blöt i 10 minuter i rent vatten för att avlägsna blekmedel, och låt torka ordentligt.

• Spray eller borste två strykningar av tätningsmedel eller tätskikt på insidan av krukan. Om du tänker plantera, använda Thompson vatten tätning. Om inte, Använd oljebaserade eller vattenbaserad uretan eller akryl klarlack som Krylon. Låt den torka.

• Applicera 2-3 skikt med akryl eller latexfärg till den yttre och torka över natten. Uteplats färg, finns i de flesta hobbybutiker, är ett bra märke för terra-cotta.

• Tillämpa olika färger av akrylfärg med block, penslar, svampar, stenciler och trasor att skapa den bild eller ett mönster du vill. När den torkas, spray två strykningar av akryl avmarkera skikt på utsidan och torka över natten.