mynewspapers.net

Instruktioner för att göra en quiltad överkast

Instruktioner för att göra en quiltad överkast


Ett quiltat överkast inte bara håller dig varm på en kall natt, men lägger också ett dekorativt omslag till din säng. Idén att göra en quiltad överkast är skrämmande för många människor som aldrig har quiltat innan. Dock kan med några enkla tekniker, även en oerfaren quilter vända ett par bitar av tyg i en framgångsrik quiltat överkast.

Instruktioner

• Mät topp och sidor av madrassen där du ska placera överkastet. Beakta hur lågt du vill att den färdiga produkten att hänga utanför kanterna på sängen. Lägg till 5 cm (2 tum) i varje mätning för sömmen och för extra tyg att arbeta med.

• Välja en panel tyg som matchar ditt rum tema. Till exempel, om du använder prästkragar för att dekorera ditt sovrum, leta efter en daisy panel. Om du dekorerar ditt rum i djurtryck, leta efter en panel i zebra leopardmönster. Paneler är bitar av tyg med en uppsättning bild på dem. Panelen är centrum av överkastet.

• Skär fyra remsor av tyg att fästa panelen centrum. Dessa kommer att vara gränsen för täcke. Beroende på storleken på panelen centrum varierar tyg du behöver lägga till gränserna. Avgöra hur mycket tyg du behöver på alla fyra sidor av panelen att nå mätningarna. Välj tyger som matchar panelen centrum i antingen mönstrade eller solid färg.

• Slå ansiktet panel tyg på din arbetsyta. Placera gränsen bitar av tyg på fyra sidor av panelen. Använd raka nålar för att fästa panelen tyget och gränsen tyget tillsammans med en 6,5 mm (1/4 tum) sömsmån.

• Använd din symaskin för att fästa panelen tyget och gränsen tyg tillsammans. Ta bort raka stiften. Det här är framsidan av ditt täcke.

• Gör din quilt tillbaka genom att skära rutor av tyget i din valda tyg färgsättning. Du behöver nog rutor som när den monteras de lika med storleken på framsidan av ditt täcke. En bra fyrkantiga storlek är 20 cm (8 tum). Placera rutorna tillsammans i önskat mönster och fäst dem med rak stift med en 6,5 mm (1/4 tum) sömsmån. Fästa rutorna tillsammans med en symaskin. Ta bort raka stiften.

• Skär en bit av bomull vadd för att gå mellan fram- och baksidan. Storleken måste vara 6,5 mm (1/4 tum) mindre än de främre och bakre delar. Placera den bomull vadd ovanpå framsidan av täcket, medan täcket är liggande ansikte ner. Placera täcket tillbaka på toppen av vadd, höger sida upp. Centrum i tre bitar.

• Baste stygn för att bifoga tre bitar tillsammans. Detta håller vadd på plats medan du är klar med quiltning.

• Använd din Rekommenderad quiltning metod för att quilt tre bitar tillsammans. Antingen använda en symaskin eller hand stygn. Sy över på längden och i riktning mot höjd i mönstret som du väljer. Till exempel slumpmässiga linjer, stjärnor eller rutor är livskraftiga sömnad mönster. Ta bort raka stiften. Också ta bort tråckla stygnen vid denna tid.

• Skär bindningen till fyra stycken som är lika längd och bredd av täcket, plus en ytterligare 1,25 cm (1/2 tum) varje till för sömsmån. Vik kanterna bindande i 6,5 mm (1/4 tum) och lägg dem runt kanten på det quiltade överkastet. Säkra bindningen medan du arbetar, med rak stift.

• Sy bandet till den quiltade överkast med en symaskin. I hörnen, vik bindande under och sy över vikta området för att säkra den.