mynewspapers.net

Instruktioner för att göra en kopp te

Instruktioner för att göra en kopp te


Te är en av de äldsta dryckerna som människan känner till, och många tror den innehåller extraordinära hälsofördelar. Enligt en studie som publicerades 2001 i QJM, en International Journal of Medicine, kan antioxiderande polyfenoler som finns i te vara fördelaktigt för övergripande hjärt-och kärlhälsa. Om du njuter av drycken för sina antioxidanter eller helt enkelt angenäm smak, processen är inte svår. Det finns dock lite av skicklighet krävs för att få det precis rätt.

Beredning

Te måste vara genomsyrad av kokande vatten för den bästa smaken. Börja med nyligen dragit kallt vatten. Använd inte vatten som tidigare har kokt eller skall stå en längre tid. I stället slå på kranen och tillåter vatten att köra en stund. Mät ca åtta oz. kallt vatten per kopp te. Du kan använda våren eller destillerat vatten om ditt kranvatten har en främmande smak. Ta med vatten till en koka på medelhög värme i en keramik eller glas pannan eller tekanna. Metall kastruller eller tekannor ändra något smak av vattnet. Även om denna förändring är knappt märkbar, kanske te finsmakare att smaka en skillnad. Om detta ingen spelar roll för dig, använda några gamla pan tillgängliga att koka vattnet. Förvärmning din tekopp rekommenderas, som hälla varmt te i en kall kopp kan minska temperaturen och leda till förlust. Bara häll lite varmt vatten i koppen och snurra runt, eller fylla upp och låt det stå. Du kan också täcka kupa med ett tefat att behålla värme, och ignorera uppvärmning vatten innan du lägger till te.

Bryggning

När vattnet värms och koppen är uppvärmd, är du redo att brygga en kopp te. Använd en tepåse eller en liten tsk lös te blad per åtta oz. vatten. Placera te i koppen, och sedan hälla kokande vatten över toppen. Rör om ordentligt, täck med ett fat och låt blandningen stå i 3-5 minuter. För mörkare svarta teer, brant Bladen i cirka fem minuter. För ljusare gröna teer, bör cirka tre minuter för stöpning tid vara tillräckligt. Stöpning för länge kan resultera i en bitter smak, så se till att inte överskrida de tider som nämns ovan. Längre stöpning är inte lika med starkare te. Istället mer teblad eller mindre vatten bör användas, och den stöpning tid bör aldrig överstiga fem minuter. Med hjälp en kitchen timer kommer att se till att du inte alltför brant din kopp te. Ta bort tepåse eller teblad från muggen med en sked. Om du använder en tepåse, inte pressa det i koppen, eftersom detta kan resultera i en bitter smak. Bara ta bort det försiktigt och kasta. Du kan också Sila koppen te genom en te-sil om så önskas, men pressa inte tepåse. Servera med grädde, mjölk, socker eller citron på sidan. Om te är för stark, lägga till lite mer kokande vatten.