mynewspapers.net

Inställningar för en EarthWay spridareTillverkas av EarthWay produkter, Inc., är EarthWay EV-N-SPRED varumärke spridare tillgängliga för nästan varje trädgårdsarbete situationen. Förutom dess handels- och yrkesmässig spridare innehåller raden EarthWay handhållna spridare, power spridare och spridare för små och stora gräsmattor. TV-sändning och släpp spridare användning EarthWay inställning formel. Kontrollera etiketten på den produkt du använder i spridaren en lista över märken som kan inkludera din EarthWay modell. Om inställningarna inte anges på produktens etikett kan du reda på dem själv.

Hand spridare

Hand spridare är användbara för mycket små områden, våtutrymmen och var som helst som en rullande spridare inte kan gå. Leta efter inställningar diagrammet på undersidan av dessa lägre kapacitet spridare hur att ange enhet att distribuera gödningsmedel, frön, salt för smältande is och andra kemikalier.

Kalibrera spridare

Innan du kan avgöra korrekta limspridare inställningar, kontrollera att enheten är kalibrerade. Kalibrera din spridare innan du försöker justera inställningen priser. Om du har sända spridare med en rod-typ justering spaken, öppna avstängning. Titta på Manöverspak. Om den främre kanten på #30, är enheten korrekt kalibrerad. Om du vill justera Manöverspak, lossa upp och sänka muttrar lite i taget tills du kan flytta spaken till #30, sedan försiktigt åter dra åt muttrarna. Om du har en broadcast spridare med en kabel-typ justering, inte och styr på #30, kontrollera avstängning är fullt öppen, sedan lossa kabeln klämman skruven på undersidan av tratten och flytta manöverspaken till #30. Åter åt kabel klämman skruven noggrant. För att kalibrera en droppe spridare, öppna kurs kontrollhandtaget om du vill se om det är på #30. Om inte, justera styrkabeln tills det står #30.

Inställningar för formel

Beräkna kvadratmeter av området som ska behandlas. Dividera vikten i påsen av gödselmedel med ytor och multiplicera resultatet med 1 000. Till exempel multiplicerat dela upp vikten av en 5 kilos väska av en 5000-square-foot gräsmatta, med 1,000, resultat i 1.0. Detta är antalet pounds av gödselmedlet du kommer att leverera för varje 1 000 kvadratfot gräsmatta. Om du har en 10 000-square-foot gräsmatta, 5-pund bag kommer att leverera en halv pund av gödselmedel (5 dividerat med 10 000 multiplicerat med 1 000 motsvarar 0,5) medan 10-pund bag kommer att leverera ett pund av gödselmedel (10 dividerat med 10 000 multiplicerat med 1 000 lika med 1.0). För både sändning och släpp spridare, spridaren inställning för att tillämpa £ 1 av gödselmedel, är sand eller andra granulat produkt för varje 1 000 kvadratfot gräsmatta "11." Om du vill använda 0.907 Kilogram, ställa in spridaren på "13." Inställningen för 1,36 kg är "14." Ställa in spridaren till "16" att avstå från 1,81 kilo material och "17" 2.27 kg material. Ställa in spridaren på "18" att tillämpa 2,72 kg av produkten, "19" att tillämpa 3,18 kilo produkt, på "20" att avstå från 3.63 kg material, "22" för 9 pounds och tillämpa 4,54 kg material, ställa in spridaren på "23." För att fördela 0.907 kg gräsfrö per 1 000 kvadratfot, ställa in spridaren på "13." Ställa in spridaren på "14" 1,36 kg gräsfrö, "16" för 4 pounds av gräsfrö och "17" 2.27 kg utsäde.

Spridaren energiinställningar

För att bestämma inställningar för någon EarthWay 12-volts ström spridare, först besluta om doseringen. Dela upp kvadratmeterantalet för att behandlas av vikten på påsen och multiplicera med 1 000. Fyll behållaren minst halvfullt av materialet du planerar att sprida och vikten. Täcka en 50-fots testområdet och vikten för det material som används. Multiplicera längden på testområdet (50 fot) med spridning bredd att nå den totala arealen. Dela den vikt som du registrerats tidigare av totala mätområdet och multiplicera med 1000 för att få antalet pounds per kvadratfot faktiskt avstått. Om den inställning som du används inte gav ordentlig täckning, justera inställningar, sedan de materiella och omtest. Fortsätta till de faktiska pounds per kvadratfot doseras jämlikar pounds per kvadratfot behövs.