mynewspapers.net

Inredning och design roliga fakta

Inredning och design roliga fakta


Inredning är mer utmanande än det kan tyckas. Som ett yrke kräver det inte bara ett öga för estetik, men omfattande kunskap om material, budgetering, säkerhet, installation och konstruktion. Inredningsarkitekter är del ingenjörer och del artister inredning handlar om mer än bara inredning. Fortfarande, amatörer och entusiaster kan lära sig massor från proffs, anpassa sina råd och strategier för hemmafixare renovering.

Belysning fakta

En av de snabbaste och mest effektiva sätten att lägga till ljus i ett rum är att installera ett takfönster. Det skapar en öppen, luftig känsla och släpper in mer ljus än standard windows. Speglar kan också lätta upp ett rum på subtila sätt. De reflekterar ljus och göra ett litet rum verkar både större och ljusare. En annan förvånande design knep är att använda nivåer av belysning i varje rum. Börja med att läsa lampor på låga bord och flytta uppåt till lampetter och tak fixturer, inklusive bild lampor, riktad taklampor eller LED-belysning remsor. Dessa lager skapa visuella intresse, rita ögat uppåt och skapa stämning i rummet.

Kök fakta

Kök erbjuder många möjligheter för överraskande och utrymmesbesparande förvaring, från utdragbara lådor att roterande cirkulär skåp som erbjuder gott om förvaring utan att belamra rummet. Undvik att använda tyg eller papper för att dekorera i ett kök, huruvida på väggarna eller ljusa nyanser. Detta är sannolikt att fälla fett och matlagning lukter. Det är bättre att använda glas eller plast fixturer istället.

Sovrum fakta

Sovrum kräver tanke och omsorg eftersom dessa rum är ett retreat och en plats att koppla av i slutet av en lång dag. Designers rekommenderar inte trängs rummet med för mycket möbler. Allt som verkligen behövs är en säng, sidobord och dresser, samt belysning. Tjocka gardiner eller persienner förhindra att för mycket ljus in i rummet tidigt på morgonen.

Badrum fakta

Utrymme kan bli tight i delat badrum där utrymme är en premie. Designers rekommenderar möjliggör minst 30 inches utrymme mellan två handfat i ett delat badrum, mäta från mittlinjen att mittlinjen. Ersätta pocket dörrar för gångjärnsdörrar i farstun kan också frigöra utrymme.

Decor fakta

Fotografering eller konstverk hängande i ett område med hög trafik kommer sannolikt att bli dåligt eller krokiga helt enkelt från verksamheten i närheten. Snarare än hängande foton och konstverk på naglar, försök att använda affisch remsor, kardborrband eller affisch kitt för att hänga dem på alla fyra hörnen så de stannar säkert och nivå.