mynewspapers.net

Inomhus spel för kyrkans barnKyrkan-spel för barn och ungdomar ger stora möjligheter för vuxna att positivt påverka unga människors liv. Aktiviteter som utformats för kyrkans ungdomsgrupper kan bygga kunskap, främja en känsla av gemenskap och lära lektioner om samspel och kommunikation. Inomhus spel är idealisk för medelstora grupper av ungdomar i åldern sju till 18. Dessa verksamheter är lågt underhåll och lätt att städa.

Trivia Race

Inomhus spel för kyrkans barn


Ge en bibel (eller annan religiös text) till varje ungdom. Plats för barnen i stolar eller bänkar. En vuxen ledare uppmanar ut namn och nummer på passagen, psalm eller skriften (exempelvis ledare skulle säga, "John 3:14.") Barnen för att hitta den i sin text så snart som möjligt. Den första ungdommen att stå upp och börja recitera rätt passagen vinner en punkt. Spela flera omgångar. Vinnare med flest poäng delas ut ett pris (leksak, spel, behandla, etc.).

Trivia Toss

Inomhus spel för kyrkans barn


Skapa en lista över 20 till 30 trivia frågor och svar innan de spelar; använda en kombination av religiösa och allmänna kunskaper frågor. Dela in gruppen i två lag. Ställa in en net eller korg i ena änden av rummet. Använda tejp för att markera en linje (frikast linjen) 10 fot från korgen. Ledaren läser en trivia fråga till första laget. Teamet ger svar inom 30 sekunder. Om de är rätt, de får en punkt och kan skicka en lagmedlem till frikast linjen. Gruppmedlemmarna har en chans att kasta en boll i korgen för en extra punkt. Om laget är felaktigt, har det andra laget en chans att stjäla genom att svara rätt. Laget med flest poäng efter alla frågor har varit Läs vinner ett pris.

Ballong Bounce

Inomhus spel för kyrkans barn


Blåsa upp 30 ballonger. På varje av de fyra väggarna, placera en affisch styrelse; två bör markeras Team 1 och två bör märkas Team 2. Dela in gruppen i två lag; besluta vem som är Team 1 och som är Team 2. Varje gruppmedlem ges en stol; gruppmedlemmar placera sina stolar var som helst i rummet. När spelet börjar, står varje ungdom på sin stol. Barnen kan inte lämna sina stolar fram till slutet av spelet. Ledaren börjar spelet genom att släppa alla ballonger i spelområdet. Varje lag måste försöka få så många ballonger som möjligt träffa antingen av deras affisch styrelse mål utan att lämna sina stolar. Efter tre minuter, räkna upp poäng och låt lagen flytta sina stolar. Börja en runda när alla har beslutat. I slutet av spelet, leda en diskussion om lagarbete och strategi.

Detta är din kyrka

Fråga vuxna kyrkans medlemmar att lämna in ark med okända fakta om sina liv på dem. Samla in arken innan spelet. Dela upp ungdomsgruppen i grupper om fyra. Läs det första laget en av fakta. Teamet har 30 sekunder att nämna den kyrka medlem beskrivs i faktumet. Om de är rätt, får de en punkt. Om de är felaktiga, kan ett annat team försöka stjäla deras poäng. Fortsätt tills fakta har blivit läst. Det vinnande laget får ett pris. Detta är ett fantastiskt spel att få barnen att tänka på människorna de ser varje vecka.