mynewspapers.net

Inomhus Christian spel för bibelskola

Inomhus Christian spel för bibelskola


Barn i bibelskola ofta ser fram emot att göra nya vänner och lära sig om sin tro. Hjälpa dem att uppnå båda genom att planera Christian spel som får dem om varandra och arbetar som ett team medan lärande om Bibeln. Spela inomhus spel med olika nivåer av aktivitet, beroende på vilka energi din klass.

Ballong spel

Sätta en Bible school twist på en klassisk spelet genom att pumpa upp volymen på samtida kristna pop musik medan barnen spela spelet--innebär slutet för--spelet möjligheter för barnen att tjäna varandra. Välj CD-skivor genom upbeat band som Newsboys eller hoppa-fem. Dela in barnen i grupper för en ballong spel i ett öppet område. Låt dem bat på ballonger med Tom kartong papper handduk rör, över en linje av tejp på golvet. Spela musik medan lagen försöka bat ballonger över linjen till det andra lagets sida. Låt dem gå i 10 minuter, sedan stoppa musiken. Laget med de flesta ballonger på deras sida måste tjäna snacks till det vinnande laget den dagen. Påminna barnen att Jesus värderas handlingen att tjäna varandra.

Musikaliska stolar

Spela musikaliska stolar, till livliga kristna låtar. Innan bibelskola, utarbeta remsor av papper som innehåller bibelvers, Matthew 19:30: "Men många som är första blir sista och många som är sista kommer att vara första." Tejpa pappersremsor till bitar av godis för spelpris. Ange två rader med stolar rygg mot rygg till varje barn kan ha en stol. Be barnen att stå, ta bort en stol och sedan starta musiken. Har barnen gå i en linje runt stolarna. Berätta för barnen att sitta när musiken stannar. Stoppa uppspelningen. Ge två bitar av godis det barn som är kvar står. Barnet kan äta en bit och spara den andra att ta hem. Att fortsätta spelet, att ta bort en stol innan du börjar musiken varje gång.

Bibeln berättelsen charader

Spela Bibeln berättelsen charader bibelskola, senaste två eller tre dagar så barn som inte kanske har varit bekant med Bibelns berättelser har haft en chans att lära dem. Skriv varje barns namn på en pappersremsa, vik den och placera det i en korg. Låt barnen Rita namn för att hitta en partner. Välja ett par att gå först. Viska en Bibeln scenario som "Noaks Ark" eller "Jonah och stor fisk" till dem. Har laget tyst agera ut scenariot som de andra barnen försöker gissa scenariot. Barnet med den vinnande gissning går hennes partner som nästa lag att agera ut en charad.