mynewspapers.net

Innovativa idéer för Offertorium vid katolska Mass

Innovativa idéer för Offertorium vid katolska Mass


Offertorium är en speciell tid under den katolska massa där gåvor förs till altaret som ett offer till Gud. Bortsett från det symboliska utbudet av bröd och vin, som representerar kropp och Kristi blod, erbjuds pengar som samlas in från de kyrkliga publiken också. Dessa gåvor är tänkta som en handling av välgörenhet och ska fördelas till de behövande. Dessa gåvor kan också landhöjningen moralen hos människor som är i känslomässiga eller fysiska nöd. Inkludera objekt förutom de symboliska bröd och vin och pengar i Offertorium att göra skillnad.

Fruktkorg

Frukterna är traditionella presenter under högtider som jul och Thanksgiving. De kan också erbjudas Offertorium i en katolsk massa. Du kan placera ett sortiment av frukter, såsom äpplen, vindruvor och apelsiner, i en korg och Linda in dem i cellofan papper. Knyt ett band och din fruktkorg är redo att gå.

Konserver

Burkmat är en praktisk gåva att erbjuda, som det kommer att förstöra. Du kan även konserverat kött, som korv, corned beef och soppa. Om Offertorium är i en skolmiljö, kan lärare samla konserver från studenter och låt dem erbjuda det under massa. Eleverna kan också välja till vilken välgörenhet de skulle vilja donera mat.

Kort

Offertorium gåvor behöver nödvändigtvis inte vara ätliga. Hemmagjorda kort kan vara meningsfulla presenter, alltför. Förskolan studenter kan göra sina egna kort av uppmuntran för sjukhem patienter och inkludera dem i Offertorium. Inte bara patienterna kommer att uppskatta de vänliga tankarna, men detta lär också barnen värdet av att ge och ta hand om andra.

Musik

Det finns många immateriella saker som folk kan erbjuda, varav en är musik. Offertorium perioden i massan kan göras mer glädjande med livlig musik sjöngs av begåvade kören medlemmar och kyrka goers. Detta kommer att skapa en känsla av gemenskap mellan de kyrkliga goers och kommer att göra att ge ännu mer glädjande.

Blommor

Blommorna är ett bevis på vackra naturen och kommer att vara ett trevligt komplement till Offertorium gåvor. Handlingen att ge kan göras ännu mer speciellt om barn närvarande blommorna under Offertorium. Färska blommor som är färgstarka och livliga kommer också lägga liv till kyrkan.