mynewspapers.net

Innebörden av blomma Columbine

Innebörden av blomma Columbine


Columbine, eller Aquilegia canaensis, är en del av smörblomma familjen och anses vara en av de mest populära blommor för sin skönhet, historia och olika betydelser. När den hittades i vilt i Klippiga bergen, är columbine blomman blå-petalled, medan det i östra Nordamerika är röd. olika färger odlas kommersiellt. Fem - eller sju-petaled med spurlike blommor, symboliserar columbine egenskaper som sträcker sig från dårskap att oskuld.

Dårskap

Enligt webbplatsen AngelFire anses att ge en kvinna en columbine blomma otur, eftersom de är en symbol för dårskap. Kända för att ha fem kronblad i naturen, sades columbine blomman att relatera till dårskap på grund av dess fysiska likhet med en gycklare fem fronter cap.

Oskuld och den Helige Anden

Columbine blomman är också symbol för oskuld. Enligt webbplatsen AngelFire liknar fallna spurs av columbine blomman Jungfru Marias skor, som bars på hennes besök att se Elizabeth. Enligt legenden orsakade Marys skor columbine blomman att fjädra under henne, symboliserar hennes oskuld. De fallna kronblad också liknade små duvor, som är en symbol för den Helige Anden, och sju kronblad av odlade columbine blomman representerar den Helige Andes sju gåvor.

Svek och desertering

Kombination med dag lily, trasiga halm, trollhassel och en tusensköna, sägs columbine blomman representera en persons dårskap och koketteri bryta förtrollningen av deras attraktion, enligt webbplatsen FAQS.org. Webbplatsen, typer av blommor Guide, konstaterar att populäraste innebörden av columbine blomman är dess förhållande till annan och övergivna kärlek.

Färg och Latin betydelser

Enligt webbplatsen VictorianBazaar, symboliserar en röd columbine blomma ångest, medan de lila columbine är associerad med en beslutsamhet att vinna. Columbine blomman var härledda från Latin benämna columba, eller duva och etymologiskt det kan betyda "dove-" eller "duva-liknande," enligt webbplatsen Podictionary.

Sociala föreningar

Columbine blomman förknippas ofta med skolmorden på Colorados Columbine High School 1999. Andra konnotationer inkluderar massakern i columbine av 1927, där kulsprutor användes i en gruvarbetare strejk. (se ref 5).