mynewspapers.net

Injector Pump: Hur det fungerar

Injector Pump: Hur det fungerar


Injektor pumpar är enheter används för att infoga vätska i ett system och producera en viss produktion. De mest populära injektor pumparna är diesel-injector pumpar, vatten-injector pumpar, kemisk-injector pumpar och gödselmedel-injector pumpar.

Pumpande

En diesel-injector pumpar styrkor vätska in i motorns cylindrar. Dessa pumpar måste fungera under högt tryck, eftersom klämma åtgärden måste utlösa och tvinga vätskan genom rör till motorn. Elektroniska Insprutare pumpar inkluderar säkerhetsmekanismer som orsakar avstängning om fordonets motor har inget oljetryck eller om en olycka inträffar.

Uppmätta mängder och Timing

Trycket av injektor pumpen tvingar ut en lika stor mängd vätska för varje squeeze. Genom timing bälten som fungerar för att stänga vevaxlar och kamaxlar, hålls ventiler och kolvar i gott skick. Kuggremmar säkerställa att pumpen går i synk med motorn växlar, och passar perfekt in i motorn. Den maximala leveransgrad är beroende av kuggremmar, som påverkar injektionstakt.

Flytande underhåll

Kontrollera på den pumpade vätskan är förutsättning för att hålla upp funktion och liv i injector pump. Viskositet vätskan påverkar injektor pumpens prestanda. Viskositet är tjocklek eller konsekvens av vätska, diesel, vatten, bensin eller flytande blandning. Passagen av vätska genom pumpens slang kallas linjära flödet. Som operatör, måste du se upp för föroreningar som kan blockera filter, hämma smidigt flöde och långsam injektionstakt.