mynewspapers.net

Inhemska brasilianska växterBrasilien är det största landet i Sydamerika och det femte största landet i världen. Dess varierande geografi har berg, höglandet och slätter. Den har ett komplext system av floder--den största är floden Amazon. De flesta av landet är tropiskt och innehåller barrskogar och tropiska regnskogar. Mycket av Amazonas regnskog ligger på gränsen till Brasilien. Brasilien har många inhemska växter, blommor, träd och nötter.

Blommor

Det finns över 22.000 blommande växter hemma i Brasilien. Det tropiska klimatet är idealiskt för att producera exotiska, doftande blommor i lysande färger. En av de känsligaste blomma arterna i Brasilien är orkidén, från familjen Orchidaceae. Det finns över 2.500 orkidé arter som förekommer allmänt växer på stora träd och i regnskogen trädkronorna. Brasilien är också känd för att vara hemma till flera sällsynta blommor, några av vilka trädgårdsodlare viger sina liv till att hitta. Amazonas näckros och blå-blommande Griffinia är både sällsynta och utrotningshotade. Flera arter av hibiskus, jasmin, freesia, trumpet blommor, begonias och gloxinia också kallar detta land hem.

Frukter

Brasilien har ingen brist på infödda frukt växter och träd. I själva verket är staden Rio, Brasilien, välkända för sina färsk fruktjuice barer. En av de mest populära frukterna från Brasilien är acai, en frukt från en art av palm. Den acai frukten noteras för som innehåller flera vitaminer och antioxidanter. Pitanga frukten är en liten frukt av pitangueira träd, som odlas i hela Brasilien. Ananas, passionsfrukt, mango och papaya är alla frukter infödda till Brasilien, även om de växer i andra länder. Coconut palm växer i hela Brasilien och värderas för sin kokos frukt. Citron och lime träd producerar doftande citrus frukter. Flera arter av guava frukt odlas i hela tropikerna i Brasilien.

Nötter och frön

Det tropiska klimatet i Brasilien är idealiskt för att odla ett antal ätliga frön och nötter. Kanske är den mest välkända muttern från detta land Brasilien muttern. Muttern odlas på Brazil nut tree, Bertholletia Excelsa, som kan nå höjder på 200 fot i Amazonas regnskog trädkronorna. Köttiga muttern är skyddad av en tjock, brun utsäde päls. Sapucaia träd, en medlem av familjen myrten, producerar nötter liknande Brasilien muttern. I Förenta staterna, är sapucaia nötterna brukar kallas Paradise nötter. Cashewnötter trädet växer naturligt i nordöstra Brasilien och är känt för att producera cashewnötter och cashewäpplen. Theobroma cacao, även känd som kakao trädet, är inhemsk till de tropiska regionerna i Sydamerika, inklusive Brasilien. Dess frukt baljorna skördas och fröna används för att skapa choklad.