mynewspapers.net

Ingredienserna i gurkmeja pulverGurkmeja är en krydda som kommer från roten av Curcuma longa, som är en växt med ingefära familjen. Stor utsträckning används i indiska och södra asiatisk matlagning för sin subtilt bitter smak, gurkmeja pulver är en nödvändig ingrediens i curry och är känd för sin djärva, rusty-gul färg. Vissa kryddor blandas med syntetiska färgämnen till förbättra deras nyans, men både färg och smak av pulveriserat gurkmeja är 100 procent naturliga.

Gurkmeja

Gurkmeja pulver är den pulvriserad rot av gurkmeja lång anläggningen. Roten är täckt av en fibrös brun, bark-liknande hud, men köttet av roten är en pulserande gul-orange färg. Gurkmeja liknar mycket ingefära. Det är mycket fibrer och svårt att skära samtidigt i Rotformen. Gurkmeja pulver görs av långsamt uttorkande roten i en temperatur-kontrollerad miljö som reglerar både värme och luftfuktighet. Som roten torkar, sönder fint tandade rivjärn gurkmeja i mindre och mindre korn medan bitar av roten omskakas ständigt av stora maskiner. När roten är helt uttorkad, är torra roten bitar skakad och pressas genom en sil, som är en finmaskig sil. Maskan är så fin att när gurkmeja roten passerar genom helt, det förvandlas till ett pulver. Detta pulver är sedan vägde ut, på flaska och levererade till livsmedelsbutiker och jordbrukare marknader.

Dye

Även om gurkmeja är naturligt ljus i färg, några företag som producerar lägre kvalitet gurkmeja pulver lägger till konstgjorda färg sin produkt. Dålig kvalitet gurkmeja kommer att producera dålig kvalitet färg. Kontrollera alltid ingredienslistan så att krydda du köper är 100 procent gurkmeja pulver och inget mer.

Fyllmedel

Tyvärr är vissa livsmedelsföretag villiga att offra kvaliteten på sina produkter för att spara några slantar. I sällsynta fall har kryddor som gurkmeja pulver fyllmedel läggas till dem att sträcka ut mängden krydda, vilket i sin tur sänker kvaliteten. Fyllmedel såsom majsmjöl och mjöl läggs på sällsynta tillfälle till gurkmeja pulver. Stora butikskedjor ofta undvika livsmedel leverantörer som späd sina kryddor med fyllmedel, så för att undvika att köpa en sämre gurkmeja pulver, handla på välrenommerade livsmedelsbutiker, indiska marknader och andra pålitliga mat leverantörer.