mynewspapers.net

Ingredienser i fingeravtryck pulverHuden på fingrar, handflator och fotsulor är känd som friktion hud. Dessa områden har inga hår eller olja körtlar och ständigt producera svett, samt få fett och olja från andra delar av kroppen. När friktion hud vidrör ett objekt, är svett och oljor kvar, lämnar en latent print. Fingerprint pulver används för att synliggöra dessa utskrifter. Olika ingredienser används i fingerprint pulver.

Vit Fingerprint Driver

Ett vanligt vitt pulver görs från haddonite vita, som är en förening damning av titandioxid, kaolin och franska krita eller från titandioxid, renad Talk och kadin lenis. Lanconide, ett annat vitt pulver, är tillverkad av zinksulfid, zinkoxid, bariumsulfat, titandioxid, vismut och kalciumkarbonat. Andra vita pulver innehåller titandioxid, vit tempura eller krita. Kvicksilver krita används inte längre som en vit fingerprint pulver som kvicksilver utgör en allvarlig hälsorisk.

Svarta fingeravtryck pulver

Svarta fingeravtryck pulver används på ljusa ytor. Vanliga ingredienser i black power innehåller grafit, träkol, lampblack, kopiator toner och antracen. Pulver kan också kombinera ett antal föreningar. DAKTYL svart är tillverkad av en kombination av grafit, lampblack och gummi akacia. Haddonite svart liknar DAKTYL svart men använder pulver akacia i stället för gum acaca. En annan svart pulver kallas drakblod; den använder pulvriserade harts av Daemonorops draco anläggningen.

Andra ingredienser

Ytterligare oorganiska material som tillförs fingerprint pulver inkluderar aluminium damm, fluorescerande pulver, magnet pulver, lycopodium och andra metallpulver. Ytterligare artiklar förekommer allmänt i fingerprint pulver innehåller bly, kvicksilver, kadmium, koppar, kisel, Titan och vismut. Bly och kvicksilver är mindre vanliga, som båda material utgör en hälsofara.

Ansökan

Fingerprint pulver är vanligtvis försiktigt borstas på ett område, eller det är hälls på ett område och överflödigt puder är som bortblåst. Magnetiska pulver använder magnetism för att hålla utskrifter intakt; en borste kan inte skada någon latent utskrifter. Andra tekniker inkluderar använder superlim för att binda till latenta utskrifter och damning området efteråt för att utveckla en väldefinierad utskrift.