mynewspapers.net

Ingredienser för flytande stärkelse

Ingredienser för flytande stärkelse


Flytande tvätt stärkelse var ursprungligen avsedd att göra det lättare att släta tyger när du stryker, lämna kläder och sängkläder skarpa och rynkor gratis. Kommersiella stärkelse har en lång lista över ingredienser, inklusive vatten, maizena, cyclocarboxypropyloleic syra, natriumhydroxid, natrium tetraborate, tetranatrium edta, ricinolja, natrium hyroxymethylglycinate, Dimetikon, natrium metabisulfate, dofter och färgämnen. Hemmagjord flytande stärkelse kan göras med bara vatten och majsstärkelse, du kan också lägga till några droppar av en eterisk olja om du vill ha för doft ditt stärkelse.

Flytande stärkelse recept

För att göra flytande stärkelse, måste 4 msk majsstärkelse och 4 1/2 koppar vatten. Kombinera majsstärkelse med 1/2 dl kallt vatten och ställ åt sidan. Ta de resterande 4 dl vatten till en koka; rör ner det kokande vattnet i maizena och vatten blandningen. Tillåta stärkelsen svalna, lägg två till tre droppar eterisk olja om du vill ha för doft stärkelsen sedan. Överföra stärkelsen till en sprayflaska. Tillsätt mer vatten om du vill ha en lättare stärkelse. minska vatten om du vill ha en starkare stärkelse.

Vatten

Både kommersiella och hemmagjord flytande stärkelse görs främst av vatten. Kranvatten blir generellt bra att göra stärkelsen, om inte ditt kranvatten har en hög mineralhalt som tenderar att lämna järn eller rostfläckar. Om så är fallet, kan du använda destillerat vatten så att stärkelsen inte färga dina kläder.

Majsstärkelse

Majsstärkelse är gjord från marken kärnor av majs och används till tjockare vätskor. Pulveriserad majsstärkelse klumpar i kombination med varmt vatten, så du måste blanda majsstärkelse med kallt vatten först. Efter majsstärkelse löses noggrant, kommer att det tjockna, snarare än klampa, när kokande vatten tillsätts. Majsstärkelse är ekologisk och en attraktiv mat för skadedjur, så förvara inte kläder och sängkläder efter de har blivit stärkta.

Eteriska oljor

Medan den flytande stärkelsen kommer att göra ett bra jobb med jämna ut rynkor under Strykningsservice om den är gjord av bara maizena och vatten, brukar det ha "fräsch doft" som kommersiella flytande stärkelse lämnar på kläderna. Om du vill lägga till en doft till din hemlagade tvätt stärkelse lägga till två till tre droppar av en eterisk olja, som lavendel eller citron olja, när den har svalnat.