mynewspapers.net

Informell intervju tips

Informell intervju tips


Vissa företag använder flera olika intervjuar tekniker vid anställning av nya talanger. En tidigt skede intervju i det här scenariot kan utföras på ett informellt sätt. Det är oftast en och en med en verkställande eller mänsklig resurs professional från det hyra företaget och kan utföras från arbetsplatsen under en måltid eller andra informell miljö. Den är utformad att utforska din personlighet och mål, och att testa hur bra av ett "färdigt" du kan vara med kulturen i företaget du vill ansluta till.

Bättra på småprat

En del av en informell intervju kommer oundvikligen att få över till pratsam "small talk," som ger dig en chans att visa upp hur personlig och engagerande du kan vara. Har ett antal neutrala ämnen på baksidan av ditt sinne som du kan ringa på under ett uppehåll i samtal. De kan vara sport, underhållning eller aktuella frågor av typen icke-kontroversiella. Detta visar att du är intresserad av i världen och kontakt med händelser. Vara försiktig och inte avvika i partipolitiken dock - finns det för stor risk du kommer att stöta.

Personliga berättelser

Vara beredd i denna typ av intervju att avslöja lite mer av din personliga själv än du kanske i en mer formell intervju. Förväg, överväga där dina gränser i form av personliga berättelser, och vilka aspekter av din bakgrund är lämpliga att dela. Intervjuaren kommer att titta efter en bra balans av öppenhet, med en förmåga att inte "över andel", eller ströva i olämpliga ämnen.

Använd Format till din fördel

Intervjuaren i denna situation är inte troligt att be dig sondering och systematiska frågor om din arbetslivserfarenhet. Hon får vänta för dig att ta ledningen. Du kan dra nytta av denna mer informell miljö att ställa frågor om jobbet och företaget. Som du få fram mer information, ta tillfället i akt att släppa i några berättelser om ditt professionella liv som kommer att illustrera varför du är den perfekta passformen för jobbet. Betrakta detta som ett utmärkt sätt att prep dig själv för en mer formell intervju senare i anställningsprocessen.