mynewspapers.net

Information som behövs vid ansökan om en inteckning

Information som behövs vid ansökan om en inteckning


En inteckning är ofta det största lånet som en konsument gäller för. Till skillnad från de flesta andra lån som en konsument kommer att ges i en livstid, kan dokumentationen som skall finnas i tillämpningen för ett bostadslån verka överväldigande. Inteckning företag skura varje aspekt av en köparens ekonomi och bedöma risken för sig själva innan de godkänner ett bostadslån.

Ansökan

Den första dokumentationen är ganska enkel. Den potentiella hem köparen förväntas fylla i en komplett inteckning ansökan och ge hennes inkomst och grundläggande skuld bedömning till inteckning företaget, till hennes kännedom. Köparen måste också ange personlig information såsom personnummer, ID (körkort accepteras) och födelsedatum. I tiden mellan komplettering av ansökan och stängning av inteckning blir dokumentationskraven mer komplexa.

Inkomst kontroll

Den första pusselbiten inteckning kommer att för köparen att alla handlingar som uttalade inkomst. Detta gör att banken för att kontrollera att den inkomst som anges på ansökan är korrekt. De vanligaste källorna till krävs inkomst dokument är de föregående 60 till 90 dagarna av lön historia från den sökandes arbetsgivare, kontoutdrag verifiera deposition av den uttalade inkomsten föregående 60 till 90 dagar, och de sista två åren av W-2 uttalanden.

Skulder och krediter

Genom att fylla en inteckning ansökan, köparen godkänner inteckning företaget att dra hans betalningsanmärkningar. Inteckning företaget kan välja att dra kredithistoria från ett kreditupplysningsföretag eller från alla tre kreditbyråer. Inteckning företaget söker tre saker: köparens skuld belastning, tillgänglig kredit på nuvarande linjer och negativa kredit objekt. Köparen får ta emot och granska den kreditupplysning som inteckning företaget har, och tvisten eller förklara negativa objekt i betänkandet som skulle hindra bostadslånet godkännande.

Anställningshistorik

Inteckning företaget kommer att kontrollera att köparen är anställd. Detta sker normalt genom att kontakta köparens personalavdelningen med hjälp av den information som köparen lägger på ansökan. Inteckning företaget kommer att kontrollera inte bara informationen som sysselsättning, men tiden på jobbet. Om köparen ändras arbetstillfällen inom de senaste två åren, kan ett godkännande av bostadslån äventyras om hon bytt karriär. Om köparen enkelt ändras arbetsgivare men låg kvar i samma fält, som inte kommer att ses som negativt, och en inteckning godkännande erhållas fortfarande.

Särskild dokumentation

Inte alla lån är uppbyggda på samma sätt. Ytterligare dokument som krävs kan variera från en typ av lån. Till exempel för att godkännas för en Department of Veterans Affairs inteckning, måste sökanden tillhandahålla bevis för aktiv tjänst eller ett DD-214-formulär som visar han urladdades hedervärt sätt. För egenföretagare köpare måste de sista två åren av självdeklarationer validera inkomst. För en köpare som äger annan egendom, den nya utlåningsföretagets kommer att kräva egendom information, hyresavtal, totalt saldo på inteckning för egenskapen, och en bedömning som visar den aktuella marknaden värderas. Köpare med några negativa punkter på deras kreditupplysning kommer att behöva skriva en förklaring till inteckning företaget. Om deras historia visar sena betalningar eller gamla samling konton (mer än två år), söker mortgage leverantör ett giltigt skäl. Den vanligaste vore död, skilsmässa, arbetslöshet eller ett allvarligt medicinskt problem. Beroende på köparens scenario finns det mer information som en inteckning företaget kan kräva för ett godkännande av bostadslån. Vara beredd att offra all finansiell information och dokumentation som snabbt för granskning och godkännande.