mynewspapers.net

Information om viktkontroll för att förlora fettVärldshälsoorganisationen (WHO) sägs att en tredjedel av världens vuxna befolkning är överviktig, med en tiondel kvalificerade som feta med ett body mass index (BMI) på 30 eller mer. Överviktig ökar risken för hjärtinfarkt, stroke och diabetes, och bära omkring på extra vikt sätter en påfrestning på lederna som kan leda till skada. Att förlora vikt är inte lätt, men det är en av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa.

Din korrekt vikt

Läkare använder BMI skalan som en allmän vägledning för att hitta din rätt vikt för din längd. Hitta ditt BMI genom din vikt i kg divideras med kvadraten på din längd i meter. ett BMI på 25 till 29,9 är överviktiga, och ett BMI på 30 eller högre anses överviktiga. BMI skalan är inte korrekt för alla dock, eftersom det inte tar kroppssammansättning hänsyn. En mycket muskulös person skulle få ett högt BMI men mycket lågt kroppsfett, och en tunn men slapp person kunde ha ett hälsosamt BMI trots bär för mycket fett. Rådfråga din läkare att ta reda på din idealvikt.

Diet

Information om viktkontroll för att förlora fett


Om du vill gå ner i vikt, måste du konsumerar färre kalorier än du ned. Detta sker bäst genom att koncentrera sig på hälsosamma livsmedel och lämplig portionsstorlekar snarare än att använda modefluga eller krasch kostvanor. Minska mättat fett och natrium och sockerarter, och begränsa din kost till magert protein, låg fetthalt mejeriprodukter, hela korn kolhydrater och färska frukter och grönsaker. Någon diet som kräver att du detox, helt eliminera någon matgrupp eller äta bara en specifik mat kommer förmodligen inte inte den näring du behöver, och vikt förlust som uppstår i slutändan kommer att vara tillfälliga. I stället för att vara bekymrad med alla de saker du inte kan äta, koncentrera sig på alla de saker du kan äta.

Aerob träning

Information om viktkontroll för att förlora fett


Aerob träning förbättrar inte bara din hjärt-och kärlhälsa, det påskyndar också fettförbränningen. När du utför stadig, rytmisk rörelse som fungerar på stora muskelgrupper, tar du i mer syre. Detta syre fungerar med den energi som lagras i kroppen (som fett) för att underblåsa dina muskler. Detta är vad utbildare menar med "bränna fett". Ju längre du utför aktiviteten, ju mer fett din kropp måste använda bränsle som verksamhet. Aerob träning kan vara så enkelt som trädgårdsarbete eller städning eller lika intensiv som kör eller spela basket. WHO rekommenderar minst 30 minuter per dag med måttlig fysisk aktivitet--intensiv nog för att du andas tungt, men inte så intensiv att du inte kan föra ett samtal.

Styrketräning

Information om viktkontroll för att förlora fett


Styrketräning, såsom styrketräning, kan också hjälpa dig att förlora fett. Genom att kombinera styrketräning med din hjärt-rutin, kommer du öka muskelmassa samtidigt minska fett. Muskler använder mer energi än fett, så det kommer att hjälpa ytterligare bryter ned dina fettdepåer. Starka muskler också hjälpa dig utföra bättre under aerobisk aktivitet, vilket innebär att du ska kunna träna hårdare och längre, bränna ännu mer fett. Forskare vid University of Florida i USA har visat att regelbunden styrketräning hjälper också utlösa fettförbränningen genom att öka din ämnesomsättning, vilket innebär att du kommer att bearbeta maten du äter i en snabbare takt.

Flexibilitet

Information om viktkontroll för att förlora fett


En regelbunden stretching rutin kommer att öka din flexibilitet som hjälper dig utföra bättre under din träning. Flexibla muskler och leder är också mindre benägna att skada. Införliva stretching övningar i din aerob aktivitet genom att utföra en serie av 30-andra sträckor ca 10 minuter in i din träning. Detta ger musklerna tid att värma upp och förbereder dem för användning under träning. För en mer hängivna program, prova en yoga eller Pilates-lektion.

Kosttillskott

Apotek och hälsokost butikerna är fulla av piller och pulver som lovar att smälta fettet bort, men var försiktig--många av dessa produkter är ineffektivt, om inte farlig, och kan interagera med läkemedel du kan vara på eller bara med din särskild kroppens kemi. Det finns vikt förlust läkemedel som din läkare kan ordinera för att hjälpa kickstart din viktminskningsprogram, men de bör aldrig användas långsiktigt. Alltid diskutera med din läkare och låta henne veta vad kosttillskott du funderar. Hon är bäst lämpad att bedöma säkerheten och effektiviteten för att förstora.